Kalesija

Mapa Evrope koja prikazuje koji narod se najviše ljuti, evo na kojem mjestu je BiH

Profil na Instagramu pod nazivom “Maps are amazing” nedavno je podijelio mapu na kojoj se prikazuje koji su to stanovnici Evrope koji se svakodnevno nose s najvećom količinom bijesa i ljutnje.

Možda Bosanci i Hercegovci djeluju kao da imaju kratak fitilj, ali ovaj put se nisu našli među stanovnicima Evrope koji se najčešće ljute. Ova zanimljiva mapa tvrdi da se samo 22 posto bh. građana svakodnevno ljuti.

Prvo mjesto zauzela je Turska, gdje 48 posto stanovništva svakodnevno ispoljavaju određenu količinu bijesa. Na drugom mjestu nalaze se Sjeverna Makedonija sa 26 posto stanovnika koji osjećaju ljutnju tokom svakog dana. Slijede ih države Malta i Poljska s 24 posto.

Kada je riječ o zemljama iz regiona, Srbija ima isti procenat kao i BiH, dok za Hrvatsku i Sloveniju pišu da samo 14 posto stanovništva ima ovakve reakcije.

Kao države s najmanjim postokom svakodnevne ljutnje navode se Finska (5 posto), Estonija (6 posto), Nizozemska (8 posto) i Portugal (8 posto). Zanimljivo je što skoro cijela Evropa ima procenat manji od 26.

Ovi podaci zasnovani su prema istraživanju firme Gallup Global Emotions. Uzorak je rađen među populacijom od starosti iznad 15 godina. Indeksi su izračunati iz anketa koje su se radile u 122 zemlje tokom 2021. i početkom 2022. godine.

klix.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Muslimani večeras dočekuju Lejletu-l-berat, noć u kojoj se ispisuje …

  Košarkaši sutra nastupaju: Juniori domaćini, ostale selekcije putuj …

  Kalesijski odbojaši upisali još jednu pobjedu

  Kako konzumiranje jaja može uticati na gubitak težine?

  BKC Kalesija: U ponedjeljak promocija izuzetno vrijednog djela BOSANSK …

  CLOSE
  CLOSE