Kalesija 19°

Magath slaže ekipu: Salihović i Pjanić saigrači u Wolfsburgu!?

Sejad Salihović i Miralem Pjanić mogli bi naslijediti Edina Džeku i Zvjezdana Misimovića kao bosanski dvojac u redovima Wolfsburga.


Trener Wolfsburga Felix Magath želi napraviti ekipu po svome za narednu sezonu, kako bi se izbjeglo spašavanje bundesligaškog statusa, kao što je to bio slučaj ove sezone.

Brazilac Diego gotovo će pa sigurno napustiti Wolfsburg ovog ljeta, a Magath na njegovo mjesto želi dovesti Miralema Pjanića, baš kao što namjerava odlazak Cicera nadoknaditi dovođenjem Sejada Salihovića.

Međutim, trener Hoffenheima Holger Stanislawski želi zadržati Salihovića u ekipi, nakon trzavica tokom sezone, kada je Salihović odlučio napustiti Hoffenheim.

“Rekao sam Sejadu da ga smatram važnim članom prve ekipe. Međutim, imao je nekih nesuglasica sa bivšim trenerom i pojedinim članovima uprave, ali se nadam da neće zbog toga odlučiti napustiti ekipu”, rekao je trener Hoffenheima za Kicker.

Ipak, Magaht na raspolaganju ima jedan od najvećih budžeta za pojačanja u Bundesligi, a Salihović je dao nagovijestiti kako ne bi imao ništa protiv prelaska u Wolfsburg i rada pod trenerskom palicom Felixa Magatha.

Što se dolaska Miralema Pjanića u Wolfsburg tiče, tu je situacija nešto komplikovanija, s obzirom da je Pjanić na meti većih klubova nego je to Wolfsburg, prije svih Intera i Chelseaja, ali Magath ima alternativu i za situaciju da ne bude mogao dovesti Pjanića. Alternativa se zove Zvjezdan Misimović, omiljeni igrač trenera Wolfsburga, pa bi tako vrlo lako naredne sezone mogli ponovo gledati dvojicu reprezentativaca Bosne i Hercegovine u dresu ove njemačke ekipe.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE