Kalesija 12°

Ljetna škola AMOK 2011./ PRIJAVITE SE!

AMOK Kalesija tokom mjeseca juna, za sve mlade općine Kalesija, organizuje „Ljetnu školu AMOK 2011“.

Ljetnom školom želi se ponuditi jedan do sada, u Kalesiji ali i šire, nepoznat oblik usavršavanja postojećih znanja učenika završnih razreda, studenata, te diplomiranih studenata.

Ljetna škola je uobičajena i vrlo dobro prihvaćena praksa širom Evrope i svijeta koja predstavlja oblik permanentnog educiranja koji je neophodan kako bi se realizirao koncept cjeloživotnog obrazovanja.
Ovaj oblik edukacije izuzetno je važan kao i način druženja mladih ljudi koji omogućuje zbližavanje, multikulturalnost i potiče međusobnu suradnju među mladima.

Ljetna škola AMOK 2011 će se sastojati od radionica i predavanja koja su aktuelna, aktraktivan i interesantna za mlade.

Na prvoj Ljetnoj školi koju organizuje AMOK planirana je Novinarska radionica te priprema budućih studenata za prijemne ispite iz matematike.

Pripremu budućih studenata za prijemni ispit iz matematike će voditi professor Bećir Aljić. Vježbe iz matematike će se održavati u Osnovnoj školi Kalesija u Kalesiji od 20.06. (ponedeljak) do 26.06. (nedelja) sa početkom u 10 sati.

U okviru Novinarske radionice učesnici će imati priliku da se upoznaju sa osnovnim pojmovima novinarstva, osnovama medijskog izražavanja i različitim žanrovima koji se koriste u novinama, na radiju, televiziji i na internetu.
Planirano je da oni učesnici koji budu zainteresovani za radio, u perspektivi rade emisiju za mlade u okviru AMOK-a, jer je Kalesija jedan od rijetkih gradova u BiH koji nema omladinski radio program.

Također, mlađi učesnici će imati priliku da se upoznaju sa raznim pojmovima i znanjima, te naučiti kako aplicirati za stipendiju, kako napisati biografiju (CV), kako napisati molbu, kako napisati žalbu ali i ostala znanja koja nisu imali priliku učiti tokom srednjoškolskog obrazovanja.

Radionice novinarstva će se održavati u JU BKC Alija Izetbegović Kalesija i trajat će četiri dana (dva vikenda 18/19 i 25/26. juni). Prva radionica novinarstva će biti održana 18.06. (subota) sa početkom u 11 sati.
Predavači će biti ugledni bh. novinari:
Elvir Huremović (Dnevni avaz),
Admir Delić (RTV TK) i
Sinan Sinanović (San).
Velika nam je čast što ćemo imati ovakve predavače jer predstavljaju sam vrh bh. novinarstva.
Za 26.06. (nedelja) planirana je mala svečanost za učesnike „Ljetne škole AMOK 2011“, (novinarske radionice i učesnike priprema iz matematike). Potrudićemo se da svečanosti prisustvuju novinari TK, koji će prenijeti svoja iskustva sa samih početaka bavljenja tim poslom.

Zahvaljujemo se direktoru Osnovne škole Kalesija i direktoru JU BKC Kalesija što su ustupili prostor za održavanje ovog, za Kalesiju, veoma bitnog projekta.

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave za učešće u “Ljetnoj školi AMOK 2011” tako što će dostaviti sledeće informacije: Ime, Prezime, Datum rođenja, te navesti na kojoj aktivnosti žele učestvovati (moguće je učestvovati na obje aktivnosti).

 

Potrebne informacije dostaviti organizatoru:
– slanjem na e-mail: amok@kalesija.com
– slanjem poruke preko facebook-a na http://www.facebook.com/amok.kalesija
– pozivom na broj telefona: 061 406 097
– slanjem sms-a na broj: 061 406 097

Očekujemo Vas 🙂
Vaš AMOK

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Mladost” slavila pobjedu,”Sloga” i “Bos …

Juniori “Bosne” osvojili drugo mjesto na državnom prvenst …

Završen memorijalni turnir „Ibrahim Huremović i Dževad Ikanović …

Zekerija Jahja Salihović drugi na državnom takmičenju iz islamske v …

VIDEO/ Bez obzira na kišno vrijeme 65 mališana uzelo učešće na &# …

CLOSE
CLOSE