Kalesija 15°

Likovna kolonija u Kalesiji pod nazivom “Džafići 2011”

Na ljeto 2011. godine u Kalesiji će se, po prvi put, održati likovna kolonija. Naziv kolonije je, u radnoj verziji, Kalesijska likovna kolonija „Džafići 2011“ (KLIK „Džafići 2011“).

Likovna kolonija ima za cilj promociju pozitivnih vrijednosti, poboljšanje imidža općine Kalesija, promociju kalesijskih umjetnika, kao i da pruži priliku za afirmaciju mladima u sferi slikarstva.

Nosilac aktivnosti na organizaciji Kolonije je JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, i već se krenulo u realizaciju ovog projekta. Naime, 02. 02. 2011. godine formiran je Organizacioni odbor, od kada su i zvanično počele pripreme za organizaciju Kolonije. Planirano je da se Kalesijska likovna kolonija „Džafići 2011“ održi 18. i 19. 06. 2011. godine. Mjesto održavanja Likovne kolonije je naselje Džafići u Vukovijama, tačnije stara bosanska avlija sa „čardaklijom“, vlasnika Rasima Hamidovića. Na Likovnu koloniju biće pozvani kako akademski slikari, tako i afirmisani kalesijski umjetnici i nadareni učenici osnovnih i srednjih škola sa svojim nastavnicima i profesorima.

Budući da je ovo prva likovna kolonija u Kalesiji, nadamo se da će doprinijeti upotpunjavanju kulturne ponude Općine, kao i da ćemo ostvariti povoljnu saradnju sa lokalnom zajednicom, organima vlasti i drugim institucijama bez čije pomoći neće biti moguće realizovati planirano.

Sve naredne aktivnosti vezane za Likovnu koloniju biće najavljene i prezentovane na ovoj web-stranici.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Servisne informacije iz Kalesije (24. 5. 2024.)

  Lapsus band napravio muzički spektakl u Kalesiji

  Kup šehida općine Kalesija osvojila ekipa FK Memići

  Ove zemlje su bile protiv ili suzdržane o Rezoluciji o genocidu u Sre …

  Historijski trenutak: Generalna skupština UN-a usvojila Rezoluciju o …

  CLOSE
  CLOSE