Kalesija

“Lijepa li si Kalesijo naša” revija narodnih nošnji u kalesijskom BKC-u

U subotu, 14. oktobra sa početkom u 19 sati u BKC “Alija Izetbegović” Kalesija bit će upriličena revija narodnih nošnji sa područja Kalesije pod nazivom “Lijepa li si Kalesijo naša”. Organizator revije u okviru manifestacije “Dani evropskog naslijeđa” je kalesijski BKC a prijetelji na projektu je GKUD Halisije.

Podsjećanja radi, od 25. septembra do 19. oktobra ove godine obilježavaju se „Dani evropskog naslijeđa“. Organizator je Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona. Manifestacija ove godine nosi naziv „Igre i običaji sjeveroistočne Bosne kao Evropsko naslijeđe”, koja će kroz prizmu kulturnog amaterizma,običaja, nošnji i muzike osvrnuti se na utjecaj folkloristike na kulturnu baštinu sjeveroistočne Bosne i njihov doprinos u razvoju iste. Pokrovitelj Dana evropskog naslijeđa je Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona u okviru “Dana evropskog naslijeđa” i devet ustanova kulture sa područja Tuzlanskog kantona realizovat će programe koji su dio manifestacije “Igre i običaji sjeveroistočne Bosne kao Evropsko naslijeđe”.Manifestaciju će zajednički realizovati institucije kulture Tuzlanskog kantona Bosanski kulturni centar, Arhiv, Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa, Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić”, Narodno pozorište Tuzla, Bosanski kulturni centar”Alija Izetbegović” Kalesija, Bosanski kulturni centar Gračanica, Centar za kulturu i informisanje Srebrenik i Centar za kulturu „Ahmed Muradbegović“ Gradačac.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Ammar Muderizović prvi pilot u Evropi koji je hafiz Kur’ana

  Šta se slušalo 1977. godine: Jugotonova top lista od Nade Obrić do …

  Javni poziv pri zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljopr …

  Vlada TK sufinansira troškova smještaja djece u predškolskim ustano …

  Braća Kemal i Namik napustili posao i otvorili ugostiteljski objekat: …

  CLOSE
  CLOSE