Kalesija 18°

Lejla Njemčević jedina predstavnica BiH na Svjetskom biciklističkom prvenstvu u Škotskoj

Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja i trenutno prva biciklistkinja svijeta na svjetskoj UCI maraton ranking listi u nedjelju nastupa na Svjetskom prvenstvu u Škotskoj. Na najvećem do sada organizovanom Svjetskom prvenstvu, a koje će ujedno biti i jedna od najvećhih sportskih manifestacija, održat će se prvi u svim biciklističkim disciplinama sa ukupno 219 takmičenja na kojem se očekuje da nastupi više od 8.000 sportista iz čitavog svijeta. 

Na svjetskom prvenstvu u Glasgowu jedina predstavnica Bosne i Hercegovine bit će Lejla Njemčević, a koja važi za jednu od favoritkinja u maraton disciplini. Svjetsko prvenstvo u maratonu održat će se blizu Edinburga na stazi dužine 96 kilometara sa 3.200 metara visinskog uspona.

Takmičare očekuje izuzetno zahtjevna staza s obzirom na to da kiša pada konstantno već nekoliko dana te se očekuje kišovito vrijeme sa niskim temperaturama i na dan utrke.

– Imam veliku dozu samopouzdanja pred najbitniju utrku u sezoni, a posebno nas raduje da su pripremele protekle u skladu sa planom treninga. Trening na stazi sam uradila prošle sedmice i uslovi sigurno da idu u moju korist s obzirom da sam u dosadašnjoj karijeri najbolje rezultate ostvarivala na blatnjavim stazama. Očekivanja su uvijek velika ali spremna sam da na dan utrke pokažem svoj maksimum – rekla je Lejla Njemčević.

Svjetsko prvenstvo u maratonu na programu je u nedjelju sa početkom u 08:30 sati a prenos se može pratiti na oficijelnoj web stranici Svjetske biciklističke federacije, saopćeno je iz MTB reprezentacije BiH.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Oružane snage BiH obilježavaju 18 godina postojanja

  Obavještenje korisnicima prava na novčanu egzistenciju

  Ženska fudbalska reprezentacija BiH danas protiv Slovenije: Na spisku …

  Emina Dervišević dobila Evropsku nagradu u medicini, posvetila je po …

  VIDEO/Održana Centralna rasprava o Nacrtu budžeta: Oko 120 prijedlog …

  CLOSE
  CLOSE