Kalesija 12°

Koristite Google Chrome? Na ovo svakako obratite pažnju!

Za sve obožavatelje Google Chromea kojima je teško pamtiti lozinke, već taj zadatak prepuštaju svom omiljenom web pregledniku moramo priopćiti lošu vijest.Google Chromeima ozbiljan sigurnosni propust.

 Huffingtonpost.compiše otkrio ga je  developer Elliott Kember kada je iz Safarija svoje korisničke podatke odlučio prebaciti u Google Chrome. O čemu se radi?  Svatko tko korist vaše računalo  i  otvara Chrome ima potpuni pristup svim vašim lozinkama do kojih može doći sa samo nekoliko klikova mišem.

9b8fa8e208284ca728b4b10b0403f0e4_XL

U alatnu traku dovoljno je upisati:  chrome://settings/passwordsi pritisnuti ‘Enter’ . Iskočit će vam prozor sa svim stranicama na koje ste se logirali i Googleu dali nalog da ‘spremi lozinke’.

Klikom na opciju ‘prikaži’ ( engleski: show) Google Chrome otkrit će vam kako glasi spremljena lozinka bez ikakve druge provjere.

Vjerovali ili ne, ali programeri koji  stvarali  Google Chrome svjesno su napravili ovakav propust kako korisnicima ne bi pružili osjećaj lažne sigurnosti, već da ih potaknu da uvijek budu na oprezu. I tu dolazimo do najvećeg problema.

Iako mu nudi mogućnost spremanja lozinke, web preglednik korisnika u niti jednom trenutku ne upozorava što mu se može dogoditi spremanjem iste.

24sata.hr/Citaj.BA

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Fudbaleri “Mladosti” i “Sloge” ostvarili pobje …

  Veliki požar na “Dom smreka” Srebrenik, jedna osoba premi …

  TK pooštrava mjere: Kazne i za one koji daju novac prosjacima

  Želite smršaviti do ljeta? Učinite ove četiri jednostavne promjene …

  Draga naša razrednice…

  CLOSE
  CLOSE