Kalesija 12°

Komentar o jednom kratkom mostu

Mi stvarno činimo sve da dijaspori zgadimo dolazak kući, a kad oni stignu, sve živne i mnogo novca se zavrti.

most_1

Taj genije je u jeku najveće guzve, na najprometnijem putu na kantonu, koji je i bez dijaspore opterećen, naredio izvođenje radova na mostu u Dubnici, ili stvarno nije znao šta radi, ili je odlično znao.
Radovi već traju beskonačno dugo, a kad će se završiti ne zna se, pretpostavke su do izbora, jer izbori su sada mjerilo za sve.
Ako sanacija mostića, za koji ne možemo tvrditi ni da je bio oštećen, traje tako dugo, koliko bi onda nama trebalo da završimo neki veliki projekat. (Recimo da zaposlimo stoju nezaposlenih?)
Ili je po srijedi nešto drugo.
Taj koji je naredio sanaciju i izvođenje radova najviše štete je nanio firmi Titanik, koja se nalazi u među zoni. Je li moguće da su razlozi malo drugačiji nego što mi to mislimo, i da neko namjerno na ovaj način ucjenjuje ili pokušava uništiti jednu uspješnu firmu?
No kad već o šteti govorimo, bilo bi interesantno provjeriti koliko saobraćajki je bilo u tom periodu, koliko ljudi je kasnilo, koliko transporta nije stiglo na vrijeme, koliko puta sanitet koji je hitno morao na UKC nije mogao proći, bilo bi, velim interesantno, no to se neće dogoditi.
I dok nam ti, potpuno nepotrebni zastoji idu na živce, na takozvanom gradilištu u Dubnici uglavnom nema nikoga ili se, ko manekeni vrte jedan, dva radnika.
Neko vodi bitke preko vozača, preko naroda, i nimalo ga ne interesuje šta će ko o tome reći, napisati ili pretpostaviti.
Dok se lome koplja oko toga hoće li biti referenduma ili ne, hoće li biti rata ili šta će biti, hoće li biti penzija i života, mi se hrvemo oko jednog mostića.
Ako je suditi po listama za izbore, mislim da u Kalesiji i okolini malo ko, da je ostao da nije na kakvoj listi, a nijednog od njih, koji pretenduju da budu glas naroda ne ču i ne vidjo da su se ikada, igdje oglasili oko bilo kakvog problema, te kako bi ih oni, ukoliko uđu u Vijeće riješili. Niko, zapravo i ne ulazi u vijeće da zastupa druge, nego sebe i u tome je naša najveća tragedija.
Tačno, onako kako vlast vodi ovu zemlju, u propast, u beznađe, u ništa. I nimalo ih nije briga šta će neko o tome reći, jer su navikli da će vune biti sve dok ima ovaca, a ovaca ne fali.

Mehmed Đedović

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sutra obustava saobraćaja u centru Kalesije

  8.juna izložba ilustracija o Tojšićima autora Admira Delića

  U nedjelju memorijalni šahovski turnir „Ibrahim Huremović i Dževa …

  Oglas: Prodajem stan i poslovni prostor u Kalesiji

  Sutra u Kalesiji Dan sporta: Očekuje se prisustvo više od 1000 osnov …

  CLOSE
  CLOSE