Kalesija 28°

Kome smetaju uspjesi kalesijskog Doma zdravlja?

U proteklih nekoliko mjeseci kalesijski Dom zdravlja se spominje samo u pozitivnom smislu, s obzirom na posao koji je urađen u ovoj ustanovi. Prvo je opremljena ambulanta Gojčin, zatim je rješen dugogodišnji problem kada je u pitanju ambulanta Memići ali i nabavka opreme za centralni Dom zdravlja.

dom zdravlja

Vrijedno pomena svakako je i osposobvljavanje ambulante Tojšići gdje je uređen prilaz istoj ali i rješen problem sa vlagom. Također u ambulanti Tojšići uvedena je i služba pedijatrije, a u narednim sedmicama će sa radom početi i stomatološka ordinacija.

No, i pored svega dobrog nabrojanog na prijavu “uposlenika” ove zdravstvene ustanove Federalna ispekcija je u četvrtak kontrolisala rad direktora dr.Nermina Kuralića, glavnog medicinara Hamida Subašića kao i ugovore kada je u pitanju nabavka opreme.

NEON Televizija je u posjedu dokumenta u kojem je od deset kontrolisanih stavki, svih deset bilo uredno, što je prema mišljenju inspektora rijetkost.

Nezvanično saznajemo da je prijava Federalnoj inspekciji poslata upravo iz Doma zdravlja Kalesija, s obzirom da su inspektori pri samom dolasku tražili dokumentaciju koja se tiče nabavke stomatoloških stolica, sanitetskog vozila, ultrazvučnog aparata ali i potpisanih ugvora sa zdravstvenim ustanovama.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Lijep gest: Obnovili ispisana imena na spomen obilježjima na Lisači

BiH: Sedam žena ubijeno u prvih šest mjeseci ove godine

Sjećanje na Hatidžu Mehmedović, majku koja je simbol borbe za istin …

Na Kameničkom brdu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje jedne žrtve …

Strast prema numizmatičkom sakupljanju: Priča o mladom kolekcionaru …

CLOSE
CLOSE