Kalesija 19°

Kolone vozila na izlazu iz BiH, na ova tri prelaza su najveće gužve

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini zbog ugaženog snijega i zaleđenog kolovoza saobraća se usporeno. Izuzetak su putevi na jugu gdje se saobraća po suhom kolovozu, ali ovdje upozorava se na povremeno jače udare vjetra.

Na putu Glamoč-Mlinište na snazi zabrana kretanja za teretna vozila, dok na putevima Olovo-Kladanj (na području Karaule) i Travnik-Donji Vakuf (Komar) policija isključuje iz saobraćaja teretna vozila koja nemaju postavljene lance. Znatno je otežano i saobraćanje na putu Sarajevo-Rogatica, na širem području Romanije, dok na području Kupresa, Šuice, Glamoča i Tomislavgrada, te na putu Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar dodatne probleme stvara jak vjetar.

I na ostalim dionicama u višim predjelima na kolovozu ima ugaženog snijega i leda, zbog čega teretna vozila na tim dionicama trebaju koristiti lance. Preporučuje se opreznija vožnja i napominju vozači da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo zabranjeno je saobraćanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Za vikend se očekuje pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prijelazima, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE