Kalesija 20°

Koji vijećnici nisu izborili novi mandat i koliko su dobili glasova?

Prije nekoliko dana objavili smo kojih je deset vijećnika iz starog saziva izborilo novi mandat u OV Kalesija, a danas Vam donosimo imena i broj glasova onih jedanaest koji nisu uspjeli da osvoje novi mandat.

Kadira Suljkanović nekadašnja je vijećnica Narodne stranke Radom za boljitak, ovaj put sreću je “okušala” preko Nezavisne liste Sead Džafić no, nije uspjela izboriti novi mandat. Osvojila je 318 glasova što je bilo dovoljno tek za 23 poziciju na listi.

Od vijećnika SDP-a iz starog saziva novi mandat nisu izborili Hasan Ćorsuljić -Soha koji je osvojio 543 glasa kao i Amir Barčić sa 459 glasova.

Na listi Stranke za BiH najviše se nalazilo vijećnika iz starog saziva koji su “prebjegli” iz svojih stranaka te su preko ove stranke pokušali opet u vijeće. Tako mandat nisu uspjeli osvojiti Esad Čanić kao nosilac liste koji je osvojio 483 glasa i Denis Omerbegović  koji je osvojio 311 glasova. Također nekadašnji vijećnici BPS-a koji su preko Stranke za BiH pokušali osvojiti mandat no nisu uspjeli, a to su Asim Mehmedović 462 glasa i Sead Selimović 273. Također ni nekadašnji vijećnik Narodne stranke Radom za boljitak, a sada kandidat Stranke za BiH Elvir Brkić sa svojih 493 glasa nije uspio izboriti novi mandat.

Nekadašnji vijećnici Stranke demokratske akcije Mujo Mešanović 348 glasova i Sena Musić 311 također nisu uspjeli izboriti novi mandat preko liste Građanske demokratske stranke.

Mehmed Suljkanović u prošlom mandatu je bio vijećnik ispred nacionalnih manjina odnosno Turčin, ali ovaj put nije uspio izboriti mandat. On je u utrci za vijeće ovaj put završio sa 34 glasa.

vijece

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona izdaje upozorenje i preporuke …

Zašto visoke temperature uzrokuju glavobolje i šta možete učiniti …

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih …

Tragičan kraj: Pronađeno tijelo jednog utopljenika u Drini, za drugi …

Neumski hotelijeri zadovoljni sezonom, pronalazak kvalitetne radne sna …

CLOSE
CLOSE