Kalesija 14°

“KLIK Džafići 2012.”: U Kalesiju ponovo dolaze likovni umjetnici iz cijele BiH i regije

U organizaciji JU BKC “Alija Izetbegović“ Kalesija i BZK “Preporod“ Kalesija prošle godine je održana prva likovna kolonija u općini Kalesija pod nazivom KLIK “Džafići 2011“.
Na likovnoj koloniji koja je održana u Džafićima, MZ Vukovije, učešće je uzeo veliki broj umjetnika iz Bosne i Hercegovine, kao i umjetnici iz Srbije, Hrvatske ali i daleke Indije – POGLEDAJTE FOTO

Rasim Hamidović je bio domaćin prošlogodišnje manifestacija, te jedan od ključnih osoba u realizaciji cijelog projekta, koji je bio od velikog značaja za kulturnu promociju općine Kalesija.
Iako su pripreme za drugu likovnu koloniju počela odmah po završetku prošlogodišnje, 15. februara načelnik općine Kalesija je primio članove organizacionog odbora i obećao svesrdnu podršku u organizaciji nove likovne kolonije u općini Kalesija.

Kalesija Online ovoga puta promotivno najavljuje ovogodišnju likovnu kolonije “KLIK Džafići”, koja će biti održana 23. i 24. juna.
Ovogodišnja likovna kolonija će ujedno biti i svečano otvaranje kulturno-sportske manifestacije “Kalesijsko ljeto 2012.”

 

“Prošlogodišnja likovna kolonija je oduševila sve naše goste, ali i one koji su putem medija bili informisani o istoj.
Poučeni pozitivnim iskustivma iz prošle godine, u ime organizacionog odbora obećavam još kvalitetniji i sadržajniji “KLIK Džafići 2012.”
Cilj je da ovo postane tradicionalni skup likovnih umjetnika iz BiH i regije. ” – ističe Fadil Hudjurović, direktor BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija.

 

Kalesija Online će o svim aktivnostima vezanim za “KLIK Džafići 2012.” kao i o kulturno-sportskoj manifestaciji “Kalesijko ljeto 2012.” redovno izvještavati posjetioce portala.

 

.
Admir Karić

 

 

Pratite Kalesija Online na Facebooku

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Rok za izdavanje e-legitimacija u TK ističe 31. marta

  BKC Kalesija: U četvrtak promocija knjige poezije Huseina Haskovića …

  Putevi u BiH: Upozoravamo na učestale odrone kamenja na kolovoz

  Servisne informacije iz Živinica (4. 3. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (4. 3. 2024.)

  CLOSE
  CLOSE