Kalesija

Kao najmlađa takmičarka Ilma Gogić iz Miljanovaca dobila posebno priznanje: U ovoj godini osvojila 26 medalja

Sportski savez općine Kalesija organizovao je manifestaciju Izbor sportiste za 2023. godinu.Proglašeni su najbolji u nekoliko kategorija a dodijeljena su i posebna proznanja. Posebno priznanje uručeno je Ilmi Gogić kao najmlađoj takmičarki  i članici Karate kluba “Bosna”, koja je sa nepunih 6 godina učestvovala na raznim takmičenjima. Trenirati je počela sa četiri godine.

Prvo takmičenje imala je sa 5 godina te osvojila prvu srebrenu medalju. Sa šest godina već je imala 10 osvojenih medalja. Sada ima sedam godina i u ovoj godini osvojila je 26 medalja od čega 19 zlatnih 5 srebrenih i 2 bronzane ,također bila je izabrana za najušpjesniju u tuzlanskoj regiji u 2 kategorije kate i borbe. U Lukavcu je bila proglašena za najuspješniju takmičarku turnira gde je osvojila pehar.

“Ilma je zaljubljenik u ovaj sport nikada nepropušta treninge. Inače je aktivna djevojčica. Najdraža medalja joj je iz Mostara gde je osvojila 2 zlatne, kate i borbe” kaže Ilmina mama.

Priznanja i medalje motiv su za rad, vjetar u leđa. Naša mala sagovornica se nada da će i dalje biti uspješna te plasirati se na državna, evropska i balkanska takmičenja. Sa njom su saglasni i roditelji kojima je važno i to da Ilma uživa u ovom sportu i da je sretna.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sloga upisala pobjedu, Bosna poražena u gostima

  Loš start juniora, sutra nova šansa

  Kalesijka Semina Mujanović “zgrabila” još jedno zlato, 1 …

  Dubioza kolektiv napravila pravi muzički show u zagrebačkom tramvaju

  Bakir Musić proglašen najboljim atletičarem BiH u kategoriji mlađi …

  CLOSE
  CLOSE