Kalesija 12°

Kantonalna inspekcija pojačava nadzor subjekata građevinskih radova!


Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona u mješovitim timovima intenzivirali su kontrole subjekata nadzora koji se bave građevinskim radovima s ciljem suzbijanja bezpravnog rada, odnosno rada bez odobrenja nadležne općinske službe ili rješenja nadležnog suda, kao i suzbijanja rada „na crno“ kod gore navedenih poslodavaca sa prostora Tuzlanskog kantona.

Svi subjekti nadzora koji ne budu uskladili svoje poslovanje u skladu sa zakonskom regulativom, a prije svega sa Zakonom o radu i Zakonom o zaštiti na radu biće najstrožije sankcionisani putem visokih novčanih kazni koje se kreću do 5.000 KM i upravnom mjerom zabrana rada.

Iz tog razloga svi subjekti nadzora moraju prijaviti svoju djelatnost, sklopiti ugovore o radu sa zaposlenicima, uraditi elaborate o radu i iste dostaviti nadležnoj inspekciji Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona, urediti gradilišta u skladu sa predočenim elaboratom i preduzeti sve zaštitne mjere u cilju sprečavanja neželjenih posljedica i povreda zaposlenih na gradilištu.

Oni koji ne postupe u skladu sa našim uputama biće najstrožije novčano sankcionisani a gradilišta zatvorena i zapečaćena.

Zbog toga nastojte da izbjegnete sve nepotrebne neugodnosti i nepotrebne finansijske izdatke, a to možete učiniti samo ukoliko budete poslovali u skladu sa važećom zakonskom regulativom.

(Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Tuzla)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sutra obustava saobraćaja u centru Kalesije

  8.juna izložba ilustracija o Tojšićima autora Admira Delića

  U nedjelju memorijalni šahovski turnir „Ibrahim Huremović i Dževa …

  Oglas: Prodajem stan i poslovni prostor u Kalesiji

  Sutra u Kalesiji Dan sporta: Očekuje se prisustvo više od 1000 osnov …

  CLOSE
  CLOSE