Kalesija 19°

Kalesijski Zlatni ljiljani podstaknuti srednjoškolcima pomogli oboljelom Belminu Imšiću

Podsjećamo, nakon objavljene vijesti na ovome portalu o apelu za pomoć desetogodišnjem Imšić Belminu iz Mahmutovića kod Kalesije, koji boluje od tumora na plućima kalesijski srednjoškolci su pokrenuli akciju sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava potrebnih za liječenje.

 

Na taj način su podstakli i  kalesijske “Zlatne ljiljane” na ovaj humani gest.

Teška materijalna situacija  porodice oboljelog Belmina Imšića dala je povoda Izvršnom odboru “UDNRP” Općine Kalesija,  da predstavnici fonda solidarnosti posjete porodicu našeg saborca Rame Imšića ili na neki drugi način uruče novčanu pomoć.

Kako saznajemo od predstavnika fonda solidarnosti, skromna novčana pomoć danas je dostavljena učenicima srednje škole Kalesija koji su pokrenuli ovu humanu akciju.

Kalesijski “Zlatni ljiljani” su kazali srednjoškolcima da uz novčanu pomoć prenesu njihovom ratnom drugu Rami Imšiću pozdrave sa iskrenom željom da Belmin Imšić što prije ozdravi i brzo se vrati svojim vršnjacima i školskim obavezama.

Napominjemo da je Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja općine Kalesija (UDNRP) kroz ovaj fond, koji djeluje nekoliko godina, do sada posjetilo više ugroženih porodica i na sličan način pomoglo.

Ovo je nastavak aktivnosti fonda solidarnosti “UDNRP” općine Klesija koji će u narednom periodu, zavisno o raspoloživim sredstvima, nastaviti sa ovakvim humanim akcijama.

Kalesijski Zlatni ljiljani ovom prilikom pozivaju sva boračka udruženja Općine Kalesija i druge humane ljude koji se suosjećaju sa tuđom nevoljom da se uključe i daju svoj doprinos u rješavanju teškoća našeg domoljuba  Rame Imšića.

Pomoć možete učiniti lično ili na tekući račun:

NLB Tuzlanske banka,
Filijala Kalesija
Imšić Ramo
Broj računa je: 1321402009671790

Telefon za više informacija: 035/630-163


A. J.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Najava: Danas obilježavanje 32. godišnjice progona i stradanja Bošn …

Bakir Krajinović: Stiže ljeto, temperature do 31 stepen, očekuju se …

Bolni plašt tišine u Tuzli prekidaju jecaji roditelja ubijene mlados …

Koje namirnice vam mogu pomoći da smanjite stres

Istekao je rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka i …

CLOSE
CLOSE