Kalesija

“Kalesijski Messi” najbolji i na turniru u Njemačkoj!


Talentovani Miralem Ramić (11), kojeg već sada proglašavaju nasljednikom sjajnog reprezentativnog imenjaka i “zemljaka” Pjanića, nastavlja sa briljantnim igrama u pionirskom pogonu zagrebačkog Dinama i impresioniranujem fudbalske Evrope.

Mladi nogometasi “modrih” (2000. godište) samo u mjesec dana osvojili su tri jaka turnira u Makarskoj, Osijeku, a nedavno i prestižni tradicionalni u njemačkom Hanoveru, a Dinamovi “limači” bi to teško mogli ostvariti da u svojim redovima nemaju buduću zvijezdu iz Kalesije, koji igra i postiže golove sa nevjerovatnom lakoćom.

“San Sport” je o Ramićevimn kvalitetima pisao i ranije, ali treba podsjetiti da ga na Maksimiru žele po svaku cijenu zadržati u svojim redovima, mada na to još ne maju pravo zbog UEFA-ine starosne granice. Trener pionira «modrih» Zoran Joksović se na prvi pogled «zaljubio» u Ramića, a ovaj mu je to vratio odličnim nastupom u Hanoveru, gdje se izdvojio među stotinama talenata iz 48 ekipa i 14 zemalja i privukao pažnju evropskih stručnjaka. Pioniri Dinama su do prvog mjesta došli pobjedama u 11 od 12 utakmica, a samo je španska Valensija u finalu uspjela izvuči neriješen rezultat. Ipak, “mladi modri” su bili prisebniji i precizniji u izvođenju penala i došli do trofeja. Tako su Dinamovi budući asovi sa kojima se «kalesijski dijamant» odlično, uklopio iza sebe ostavili milanski Inter, Mančester siti, HSV, Hanover, Hertu, Fotunu, Leh, Jablonec, Teplice…

Tokom turnira u Njemačkoj Dinamova ekipa je bila u centru pažnje, svi su zeljeli da se slikaju sa Ramićem i drugovima, a zastavice Dinama bile su najtraženiji suvenir. Sudeći po prikazanom, nogometna škola Dinama na čelu sa direktorom Romeom Jozakom, uskoro će brati najbolje plodove svog rada, a pored trenera poput Joksovića, ni kontraverzni Zdravko Mamić ne treba da se brine za budućnost prvaka Hrvatske.

Dinamovi «limači» i budući šampioni su: Dominik Kotarski , David Čolina, Domagoj Sabljo, Filip Mimić, Filip Mihaljević, Bartol Franjić, Marko Petriček, Mateo Nujić, Filip Kosić, Luka Jelinić, Tomislav Dumljan, Marin Brigić, Petar Vuk i Miralem Ramić.

(San)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Više od 20 miliona KM isplaćeno političkim subjektima u 2023. iz bu …

  Vedran Alidžanović novi glavni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuz …

  Oni su se istakli posebnim zaslugama: Imena onih koji će dobiti opći …

  Živinice: Pronađeno tijelo muškarca, policija na terenu

  Ford otvorio knjigu narudžbi za najsnažniji Mustang do sada

  CLOSE
  CLOSE