Kalesija 18°

Kalesijski književnik na internacionalnom festivalu knjige u Luxemburgu


Svake godine u drugoj polovici marta u Luksemburgu se održava Festivalmigracija, kultura i građanstva koji predstavlja svojevrstan susret pisaca, umjetnika, kulturno-umjetničkih društava i drugih asocijacija koje se bave kulturom i mnogih zemalja svijeta. U sklopu ovogodišnjeg 28. Festivala, održat će se i 11. sajam knjige i kulture na kojem će se predstaviti i pisci iz BiH i iz Sandžaka.

Tako će se sa piscima iz Francuske, Italije, Poljske, Španije, Kolumbije, Senegala, Iraka i Portugala 19. i 20. marta svojim književnim staralaštvo predstaviti i Isnam Taljić, Fahrudin Sinanović Husein Hasković, Fehim Kajević, Redžep Nurović, Faiz Softić i Goran Samardžić. Prošle godine na ovom sajmu knjige gostovali su Nadia Rebronja, Marko Vešović, Kemal Musić, Sead Ramdedović, Safeta Osmičić i Safet Hadrović Vrbički.

“Meni je svakako drago da učestvujem na jednom takvom interkontinentalnom festivalu. Osim zvaničnog nastupa 19. marta u sklopu tog festivala, sa književnikom Isnamom Taljicem ću imati i književni nastup u prostorijama jednog našegg udruzenja.
Na Festivalu ću se predstaviti sa pričama koje su prevedene na francuski “Nafaka” i “Ima jedan Bošnjak” iz knjige “Kuća na dva sprata plus potkrovlje” – rekao je za Kalesija Online kalesijski književnik Fahrudin Sinanović.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE