Kalesija 28°

Kalesijka Almira Zejnilović pokrenula posao od kuće, u šivenju je pravi majstor

Život nekada zna da donese mnogo prilika na nama je da te prilike prihvatimo ili ne, važno je želimo li učiti ili čekati da sve dođe samo od sebe. Naša sugrađanka Almira Zejnilović iz Babine Luke, bez iskustva u tekstilnoj industriji, odlučila je okušati svoju sreću i zahvaljujući prilici koju je dobila u jednoj firmi, naučila šiti i krojiti, te je danas uspješno razvila posao kod kuće.

“Tražili su se radnici za šivanje naravno s iskustvom. Radila sam u pekari i nisam ništa znala o šivanju niti industrijskim mašinama. Otišla sam da se prijavim u tu firmu da pokušam. Svi koji su došli da se prijave su imali iskustvo ja nisam, ali su mi dali priliku kao probni rok. Ubrzo su me pozvali na posao. Trudila sam se, učila naravno nijedan posao nit početak nije lak”, kazala je Almira.

Ona je u toj firmi radila više od godinu dana. Za to vrijeme naučila je mnogo, a kasnije je stečeno iskustvo poslužilo da posao razvije i kod kuće. Trenutno izrađuje sav baby program i što se tiče šivenja tu je vrhunski majstor. Kasnije je dobila posao u jednoj fabrici za šivenje i krojenje namještaja. Novi posao, novi izazov, koji je Almira sa osmijehom prihvatila.

“Naravno opet nisam znala taj posao, jer tekstil i namještaj nisu ni slični. Ali pošto to nije bilo daleko od mjesta gdje živim odlučila sam pokušati. Nekako odmah sam počela raditi i učila sam naravno ništa nije lako treba htjeti, voljeti, imati strpljena svega po malo treba. Sve više sam učila i razumjela taj posao. Puno sam se trudila i naravno uspjela sam naučiti puno toga. Tu sam radila ukupno oko tri godine, pa sam se odlučila da radim kući za sebe, ali me korona u martu spriječila. Tako da sam ostala i bez posla i prilike za početi posao.”

Od svojih zacrtanih želja i ciljeva nije odustala. U maju prošle godine pokrenula je facebook stranicu https://www.facebook.com/raznaroba.krojenjesivanje kako bi i drugi vidjeli njene radove.

“Okolina me podržala vidjeli su da radim uredno pošteno pa su me podržali preporučivali, ali nažalost nije bilo dovoljno da bih nastavila dalje. Morala sam potražiti posao siguran prihod za porodicu, a nisam odustajala ni od posla kod kuće. Pošto sam shvatila da mi oprema za krevetiće i ostalo za bebe ide prilično lijepo odlučila sam se posvetiti tome i samo to raditi. Zaista volim ovaj posao mnogo”, kazala je Almira, te dodala da je sve manje mladih zainteresovano za ovaj posao.

Neke od njenih radova možete pogledati u galeriji fotografija.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Lijep gest: Obnovili ispisana imena na spomen obilježjima na Lisači

BiH: Sedam žena ubijeno u prvih šest mjeseci ove godine

Sjećanje na Hatidžu Mehmedović, majku koja je simbol borbe za istin …

Na Kameničkom brdu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje jedne žrtve …

Strast prema numizmatičkom sakupljanju: Priča o mladom kolekcionaru …

CLOSE
CLOSE