Kalesija 23°

Kalesijac Suad Bešlić proslavio prvi rođendan firme “Sućo” d.o.o

Kompanija “Sućo” d.o.o Živinice danas slavi i svoj prvi rođendan.

Na današnji dan prije godinu dana Kalesijac Suad Bešlić promovirano je novo vatrogasno vozilo pod proizvodnom markom „Made in BiH“, a potom se pristupilo presjecanju vrpce proizvodne hale, čime je zvanično označen početak rada firme “Sućo” d.o.o. Živinice.

Kalesijac i direktor pomenute firma, prisjetio se početka, pa je na facebook stranici firme Sućo Doo, podijelio i nekoliko fotografija sa otvorenja firme. Fotografije su ga vratile godinu unazad i u njemu probudile lijepe emocije, da se uz dobru ideju i optimizam u BiH može napraviti nešto vrijedno pažnje i biti uspješan u poslu uz kvalitetan i kvalifikovan kadar. Bešlić nije krio zadovoljstvo, ponosan je na svoje dostignuća, a što je najbitnije da proizvodnja u firmi raste iz dana u dan, kao i recutacija na tržištu.

U želji da spriječi odlazak mladih iz BiH, vratio se u rodni kraj, otvorio firmu i zaposlio mlade ljude. Kompanija trenutno ima 30 zaposlenih radnika koji su prošli potpunu edukaciju i spremni su da naprave vatrogasno vozilo na kojem će pisati “Made in Bosnia and Herzegovina” i koje će biti zastupljeno kako na evropskom tako i na svjetskom tržištu.

Nedavno je počela je sa trećom fazom proizvodnje vatrogasnih vozila u BIH, a riječ je o lakiranju konstrukcije koju pomenuta firma  proizvodi.

Iskrene čestitke povodom prvog rođendana firme “Sućo” d.o. o i sugrađaninu Bešliću.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Džemat Miljanovci pokrenuo akciju izgradnje dječijeg parka

Komunalac Kalesija i ove godine obezbijedio sredstva za nabavku komuna …

Viši inspektor Dragan Lukanović: Marš mira – Odjek želje da …

MZ Jajići organizuje izložbu fotografija nastalih u periodu od 1960 …

UM “Trik”: Likovni natječaj na temu “Rodna ravnopra …

CLOSE
CLOSE