Kalesija 15°

Kalesijac Faris Mehanović uspješno završio edukaciju za popularnu mušku frizuru

Faris Mehanović prije nekoliko mjeseci otvorio je frizersko-berberski salon u Kalesiji. Faris ima 19. godina i veoma ambiciozno je krenuo nizati uspjehe u svijetu frizeraja. Nakon otvaranja salona, on je odlučio svoje znanje usavršavati putem različitih edukacija.

Faris ističe da želi učiti od najboljih majstora ovog zanata, te je početkom februara bio na edukaciji kod poznatog bh. edukatora i vlasnika prve barbar akademije u BiH, Mirze Delića, Delije. Edukacija se održala u Banja Luci, po principu šišanja 1 na 1.

Riječ je o usavršavanju tehnike fade šišanja, a uz mentorstvo Mirze Delića, on je uspješno završio ovaj vid edukacije. Faris je i prije radio fade šišanje, međutim, edukacija koju je završio samo će još više poboljšati njegov rad i obogatiti znanje.

Faris je izrazio želju da u narednom periodu više poradi na svom usavršavanju kroz usvajanje novih tehnika šišanja uz pratnju modernih trendova, kao i proširenju frizersko-berberskih usluga. On se priprema i za takmičenje, pa se nada da će u Kalesiju stići sa novim priznanjima.

Izbor muških frizura raznovrsniji je i maštovitiji nego ikad, a fade frizura je jedna od popularnijih, posebno kod mlađih generacija, a Farisov frizersko-barberski salon otvoren je sa sve i radi od klasičnih do modernih frizura, kao i oblikovanje i njegu brade.

Sa našeg prvog snimanja možete pogledati video:

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sport spaja ljude, nacije i generacije: Košarkaši ugostili ekipe iz …

  Putevi u BiH: Zabranjen saobraćaj za vozila preko 5 tona na granično …

  Servisne informacije iz Živinica (16. 4. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (16. 4. 2024.)

  Pucnjava u Lukavcu, jedna osoba smrtno stradala

  CLOSE
  CLOSE