Kalesija 15°

Kalesijac Aldin Džafić potpisao za OK Mladost Brčko

Kalesija Online je tokom cijele prošle sezone pratila OK Bosna Kalesija, koji se takmičio u okviru Prve lige FBiH.
Kalesijki klub, uprkos samo dva poraza u 18 utakmica, nije uspio izboriti plasman u Premijer ligu BiH.
Odličnu igru tokom cijele sezone su pružali juniorski reprezentativci naše zemlje, Aldin Džafić i Jasmin Požegić.

O talentovanom 20-godišnjaku iz D. Rainaca kod Kalesije, Aldinu Džafiću, smo već pisali na našem portalu, a ovoga puta sa zadovoljstvom i radošću objavljujemo da je Džafić potpisao ugovor za OK Mladost Brčko.

„Protekle sezone svi igrači OK Bosna su dali sve od sebe da izborimo povratak u Premijer ligu BiH, ali zaista nam je nedostajalo i malo sportske sreće za to. Želim napredovati u karijeri, a u Kalesiji više ne vidim prostor za napredak. Dobio sam ponudu iz Brčkog, koji polako postaje glavna baza bh. odbojke. Novi trener kluba je Edin Baković, jedno od najvećih imena bh. odbojke. Smatram da sam zaslužio šansu da se okušam u Premijer ligi, a uz iskusnog trenera to će biti mnogo lakše“ – rekao je Adlin Džafić za Kalesija Online.


******************
Kalesija je nakon rata imala svog ambasadora u BiH. Bila je to odbojka, zbog kojeg je ovaj grad nosio naziv „grad odbojke“.
Danas, nažalost, nije tako. U Kalesiji danas postoji škola odbojke za djevojčice, ali ne i za dječake! Nekada stabilan premijerligaš, OK Bosna, više nema podmlatka, a igrači koji su protekle sezone igrali za klub (i Kalesiju!) o sopstvenom trošku, više vjerovatno i neće, pa je sudbina još jednog kluba u Kalesiji pod upitnikom.
Podsjećamo da se prošle sezone ugasio ŽOK Polo, koji je proslavio Kalesiju širom BiH, ali i šire…
Sredstava za sport u ovoj općini očigledno nema, ali i kada ih je bilo, išle su u ruke odbojkaša i odbojkašica koji su dolazili sa strane. Danas kada Kalesija ima reprezentativce BiH, zbog očajnih uslova u matičnom klubu, primorani su odlaziti u druge klubove.
******************

 

„Klub mi je ponudio uslove koje u Kalesiji, nažalost, ne može dobiti niti jedan igrač.
Prioritet mi je napredak u karijeri, a to će biti mnogo lakše u organizovanom klubu kakav je Mladost. Pored stana i hrane, dobivat ću i novčanu nakandu“ – ističe Džafić.

 

Džafić je cijelu dosadašnju karijeru proveo u klubu iz Kalesija.
U OK Bosna se nalazi generacija mladih igrača, koji igraju zajedno najmanje 10 godina, pa je odlazak iz ovog kluba teško pao i mladom Džafiću.

„Od malih nogu igram odbojku sa nekoliko prijatelja, koji smo protekle sezone bili standardni u klubu. Da smo izborili plasman u Premijer ligu, moj ostanak u klubu ne bi bio upitan, ali u ovakvoj situaciji, kada želim napredovati u karijeri, rastanak je bio neminovan.
Nije mi svejedno napustit klub, suigrače, navijače, Kalesiju… „ – naglašava juniorski reprezentativac BiH i novi član OK Mladost Brčko.

 

—Kalesija Online će i dalje pratiti karijeru mladog Džafića.
Nadamo se da je Kalesija dobila njegovim odlaskom, te da će grad i općinu promovisati u najboljem svjetlu, ako to već ne može pod zastavom općine Kalesija.

 

Admir Karić

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Vlada prihvatila tekst Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslo …

Rezultati prvog upisnog roka u školsku 2024/2025. godinu u MSŠ Kales …

Senad Mujkanović: “Zadovoljni smo postignutim rezultatima, resp …

Invaliditet kao motiv za uspjeh: Živiničanin Nijaz Noćajević preds …

Umjesto haljinica i košuljica obukli trenerke: Učenici petih razreda …

CLOSE
CLOSE