Kalesija 14°

Kalesija: Sjećanje na prvog predsjednika RBiH Aliju Izetbegovića

izlozba4U galerijskom prostoru BKC “Alija Izetbegović” u Kalesiji danas je otvorena izložba posvećena prvom predsjedniku Republike BiH Aliji Izetbegoviću. N aizložbi je pored načelnika Kalesije Rasima Omerovića govorio i sin rahmetli predsjednika Bakir Izetbegović koji je član Predsjedništva BiH, kao i Adnan Žiško direktor Muzeja “Alija Izetbegović” Sarajevo.

“Alija je bio čovjek kojeg niko i nikada neće zamijeniti, bio je uvijek uz svoj narod pa čak i onda kad su mu sudili zbog toga”, rekao je načelnik Rasim Omerović.

Sa suzama u očima prisjetio se svoga oca i Bakir Izetbegović koji je prisutnima objašnjavao lokacije gdje su nastajale slike predsjednika u vrijeme rata. Tu je bila i fotografija pored koje se Bakir najduže zadržao, a to je fotografija koju je prije nekoliko mjeseci objavio bportal na kojoj rahmetli predsjednik Alija Izetbegović sjedi u društvu dječaka Velida Ahmetovića.

Načelnik je u svome obraćanju kazao i da sa razlogom BKC nosi ime predsjednika Izetbegovića jer je to najljepša ustanova u ovoj općini i zaslužuje takav naziv.

“Meni je drago da je ova izložba baš postavljena u Kalesiji u našem prostoru. Alija Izetbegović je veliki čovjek i upravo zahvaljujući njemu i njegovoj borbi imamo državu”, kazao je za Kalesija online direktor BKC “Alija Izetbegović” Fadil Hujdurović.

(Kalesija.com)

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Asocijacija žena MIZ Kalesija organizuje radionicu “Kako ojač …

  Rusija od 1. marta zabranjuje izvoz benzina, samo su četiri države i …

  Čovjek koji je zaustavio Musu dobro ga poznaje: Znam šta ga frustrir …

  Putevi u BiH: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

  Servisne informacije iz Živinica (27. 2. 2024.)

  CLOSE
  CLOSE