Kalesija 23°

Kalesija Online i NEON Solucije Vam žele sretan bajram: Sačuvajmo dostojanstvo i narednih 11 mjeseci

“Zamislite da vam je neko drugi, mimo Allaha, zatražio da na vrelim i dugim avgustovskim danima odustanete od hrane, pića, prohtjeva, ružna govora i ostalih ružnih navika koje svakodnevno praktikujemo i zamislite da vam, kao protunaknadu za to, ponudi dobru dnevnicu!
Siguran sam da ne biste pristali!
Ali, kada to naredi naš Gospodar i kada duša osjeti miris Allahove milosti i bereketa, onda nema pogovora…”

 

Kalesija Online - NEON Solucije

Po čemu ćete pamtiti ramazan u 2011.godini?
Iako je na području općine Kalesija veći broj džamija ostao bez oluka, nekoliko porodičnih kuća ostalo bez svojih dragocjenosti, a sve popraćeno glasom naroda, da li ćemo po tome pamtiti ramazan 2011. godine? Negativne vijesti se šire veoma brzo, dok je veliki broj pozitivnih stvari tokom prethodnog mjeseca dobio znatno manju dozu interesovanja.

Da li je tokom mjeseca ramazana povećan broj krađa, i drugih vrsta prekršaja, kako smo to slušali prethodnih mjesec dana? Sigurno ne!
Komšijske svađe, kafanske tuče, saobraćajne nesreće čiji je uzrok alkohol (…) i mnogo drugih prekršaja, jesu li se zaista događali tokom ramzana? Vjerovatno. Ali sigurno u znatno manjem broju nego li u prethodnih 11 mjeseci.

Ramzan je, uprkos svemu, pokazao jedinstvo i slogu muslimana ovog područja. Veliki broj humanitarnih akcija za pomoć ugroženima u BiH, ali i za pomoć gladnoj djeci Somalije, pokazali su svu ljepotu i blagodat ramazana.

 

Kalesija Online i NEON Solucije Vam žele ugodne dane ramzanskog bajrama, uz želju da tokom narednih 11 mjeseci budemo kao u mjesecu ramzanu, za dobrobit svih nas i naše Općine.
Svim posjetiocima portala u općini Kalesija, širom Bosne i Hercegovine, našim građanima u dijaspori, i svim muslimanima svijeta čestitamo bajram, tradicionalnim pozdravom Bajram Šerif Mubarek Olsun.

 

 

Kalesija Online
NEON Solucije

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Počelo “Kalesijsko ljeto”: Mališani uživali u igri sa …

Poništen Javni konkurs za prijem u radni odnos u JU BKC „Alija Izet …

VIDEO/Džemat Vukovije Gornje: Poklon umra za džematliju Alić Fehima

Lakić o nestanku struje: Uspostavlja se napajanje, moramo biti oprezn …

Završen drugi upisni rok u MSŠ Kalesija, upisano 50 učenika

CLOSE
CLOSE