Kalesija 20°

Kalesija Gornja poručila: Ismet Mešić i kandidati SDA Kalesija imaju našu podršku

Stranka demokratske akcije večeras je održala dva predizborna skupa, jedan u naselju Brda a drugi u Kalesiji Gornjoj. Pred velikim brojem građana su održana oba skupa, a na skupu u Kalesiji Gornjoj je dobrodošlicu poželio predsjednik MO Kalesija Gornja SDA Hamid Subašić. On je pozvao prisutne da glasaju i da svoj glas daju najboljem kandidatu za načelnika općine Kalesija Ismetu Mešiću i kandidatima SDA za listu OV Kalesija.

oo-sda-kalesija-gornjaimg_8999

-„Ja vas molim da izađete 2. oktobra na izbore i da date svoj glas najboljim kandidatima a to su kandidati SDA na čelu sa kandidatom ispred SDA, gospodinom Ismetom Mešićem. Molim vas, dragi moji sugrađani, da pogledate spoj mladosti i iskustva, lista OV vam garantuje bolju budućnost u sljedeće četiri godine.

Ismet Mešić, kandidat za načelnika općine Kalesija kazao je da je njegova najveća želja da riješi problem sa vodosnadbijevanjem u svim naseljima naše općine. Također je napomenuo da će se potruditi da urade pješačku stazu duž magistrale M4.

-„Ove godine na području općine Kalesija u oblasti vodosnadbijevanja imamo više projekata u vrijednosti od milion KM. Ja ću vas informisati o nekim bitnim stvarima iz mog programa. U narednom periodu ćemo unaprijediti uslugu građanima u Općini Kalesija, tražit ću od svakog zaposlenika da shvati da tamo radi zbog građana a ne zbog sebe. Tražit ću da svaki zaposlenik svoju uslugu izvrši stručno, brzo i efikasno, onako kako to vama treba.  Za sve propuste ili zastoje u rješavanju vaših pitanja, problema ili zahtjeva moći ćete mene lično kontaktirati putem otvorene telefonske linije“, kazao je Mešić te dodao:

-„Obećavam vam da ću oko sebe okupiti stručne i sposobne ljude, za one koji ne mogu pratiti ove zahtjeve naći ćemo im manje složene zadatke, nadamo se da će to moći izvršiti. Ovih dana ćemo započeti uređenje puta od Pahunjaka prema Muratovićima, napravit ćemo da vam bude olakšan pristup mezarju. Izgradit ćemo pješačku stazu u Raincima Gornjim a u narednom periodu ćemo se pobrinuti da duž magistrale M4 izgradimo komplet pješačku stazu. Ponovo ćemo aktuelizirati pitanje obilaznice oko Kalesije jer je ona nužnost“, rekao je Mešić.

oo-sda-kalesija-gornjaimg_9023

On je također obećao i građanima da će od 2017. godine Općina Kalesija iz budžeta izdvajati novac za plaćanja rasvjete u kalesijskim naseljima.

Suad Avdić kandidat za OV Kalesija Stranke demokratske akcije pomenuo je riječi Alije Izetbegovića, koji je prema riječima Avdića kazao da građani ne trebaju mijenjati Stranku, nego da trebaju mijenjati ljude u njoj.

-„One ljude koji su radili samo za svoj interes Stranka demokratske akcije je uklonila i zatvorila im vrata za sva vremena. Ja vas ovom prilikom pozivam da glasate za naše kandidate, jer su oni najbolje što vam ova Stranka i bilo koja druga može ponuditi“, rekao je Avdić.

oo-sda-kalesija-gornjaimg_9046

Vahdeta Avdić pozvala je ženski dio populacije da glasaju za žene, jer žene nisu ravnopravne u političkom životu općine Kalesija. Napomenula je ona i da Bošnjaci nemaju drugu stranku koja će štititi njihove interese.

-„Kako mi Bošnjaci nemamo drugu domovinu osim Bosne i Hercegovine, tako nam je i SDA jedina stranka koja štiti interese bošnjačkog naroda. Zato vas kao predstavnik SDA molim da izađete 2. oktobra, razmislite svojom glavom, osjećajte svojim srcem i podržite SDA i gospodina Ismeta Mešića. Trenutno je on jedina osoba koja može dovesti u red stanje u našoj opštini. Također vas molim i pozivam da glasate za sve kanddiate. Pošto na izbore izađe više od 50% žena, podržite žene jer naše vijeće je primjer koliko su žene ravnopravne u našem društvu. Zato žene olovke u ruke i pametno glasajte“, poručila je Avdić.

oo-sda-kalesija-gornjaimg_9054

Senad Šmigalovič nosilac liste SDA Kalesija za OV Kalesija istakao je da će ova Stranka pokazati jedinstvo u narednom periodu, jer će kada pobjede zasukati rukave i pokazati kako se vodi Kalesija.

-„Ja ću reći da evo SDA izlazi sa sloganom u jedinstvu je snaga i zaista je u jedinstvu snaga. Međutim naš Bošnjak čini mi se barem kad su ove kandidature u pitanju nije baš najjedinstveniji ali mislim da ćemo ako Bog da pokazati jedinstvo. Ja mislim da drugog ne biste trebali imati nimalo težak zadatak, uporedite 4 kandidata za načelnika, vrlo lako ćete shvatiti ko je najbolji od njih i ko je najstručiniji. Ja nemam dileme i ne sumnjam da ćete zaokružiti Ismeta Mešića“ rekao je Šmigalović.

oo-sda-kalesija-gornjaimg_9058

Halil Jahić predsjednik OO SDA Kalesija kazao je da je Ismet Mešić jedini kandidat koji može odgovoriti trenutno postavljenim zahtjevima i zadacima za predstavnike ove općine.

-„Lista SDA za 2016. godinu je sastavljena od mladih, perspektivnih, visokoobrazovanih osoba, uglednih privrednika i ljudi koji ne znaju izdati. Mi imamo puno posla, puno obaveza, pozivam sve visokoobrazovane ljude, poštene sugrađane, naročito Gornje Kalesije da nam pomognu u realizaciji zacrtanih planova o kojima je Mešić govorio u svom izlaganju“, poručio je Jahić.

Plaćeno političko oglašavanje

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona izdaje upozorenje i preporuke …

Zašto visoke temperature uzrokuju glavobolje i šta možete učiniti …

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih …

Tragičan kraj: Pronađeno tijelo jednog utopljenika u Drini, za drugi …

Neumski hotelijeri zadovoljni sezonom, pronalazak kvalitetne radne sna …

CLOSE
CLOSE