Kalesija 24°

Kalesija dobila novu političku partiju

Od nedjelje 20. maja Kalesija je bogatija za još jednu političku stranku pod nazivom Snaga ekonomskog pokreta. Riječ je o stranci koja je novina na ovim prostorima i koja ima za cilj da promjeni stanje u kojem se sada nalazimo.

Iznevjereni i prevareni građani dosadašnjih politika, svoj spas su pronašli upravo u ekonomskom pokretu. Zahvaljujući dosadašnjim vladajućim strankama u BiH ima preko pola miliona nezaposlenih, a samo u Kalesiji taj broj je odavno prešao 9.000. Među njima je i veliki broj obrazovanih kadrova. Na čelo ove stranke u Kalesiji građani, odnosno simpatizeri i članovi  izabrali su uspješnog privrednika Kasima Selimovića koji je u svojoj općini otvorio preko 50 novih radnih mjesta.

„Ja sam jedan od privrednika koji je u Kalesiju uložio preko sedam miliona KM. Nisam imao podršku lokalne vlasti, čak sam imao i problema koje su mi pravili. Svoj projekat „Piemonte“ započeo sam 2008. godine, a završio  u 2011. godini“, istakao je za RTV Slon Kasim Selimović – predsjednik Izvršnog odbora Snage ekonomskog pokreta Kalesija.

Takva osoba je uistinu potrebna Kalesiji mišljenju su građani koji o Selimoviću iznose samo riječi hvale. Ono čime se ovaj pokret može pohvaliti je svakako i veliki broj mladih koji su im pristupili i koji žele da u Kalesiju donesu promjene. Prilikom Izborne konferencije Selimović im se zahvalio te obećao da će se pobrinuti da mladi ali i žene budu više zastupljene u kalesijskoj politici. Skupštini u Kalesiji je prisustvovao i sam predsjednik Ekonomskog pokreta Fadil Ćerimagić..

„Pošto i sami učestvujemo u ekonomiji BiH i mi smo djelići te ekonomije mi imamo iskustvo kako i na koji način nešto uraditi. Mi treba da zaposlimo ljude pa tek onda da stežemo kaiš, a ne kao što to rade naši neuki političari“, kazao je  Čerimagić.

O snazi ove nove stranke govori i činjenica da je Izvršnom odboru prisustvovalo preko 500 osoba, a u svim MZ u Kalesiji formirani su mjesni odbori, što još nijednoj stranci nije pošlo za rukom u tako kratkom roku.

„Gospodina Selimovića sam upoznao prije tri godine i rekao sam mu da ne želim da sarađujem s ljudima koji imaju „oraha“ u džepu jer sam ja zbog lopova u politici pobjegao iz BiH, međutim on me uvjerio u suprotno i rekao da su oni pokret“, rekao je Mato Mašić – privrednik iz Posavine nastanjen u Njemačkoj

Poštenje i ideja koju je Selimović promovisao u Kalesiji poznato je na daleko što govori i da se sve više ekonomista uključuje u pomenutu stranku kako bi svojim prijedlozima popravili sliku BiH ali i Kalesije u kojoj se ove godine očekuju promjene i dolazak na vlast novih i poštenih osoba.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Žena i dvoje djece pronađeni mrtvi u stanu muškarca koji se sinoć …

  Šesti memorijalni šahovski turnir „Ibrahim Huremović i Dževad Ik …

  Lejla Taletović učenica generacije MSŠ Živinice

  U četvrtak finale Šehidskog kupa općine Kalesija

  Došao na odmor u Kalesiju, pa ga rastužio prizor ostavljenog smeća …

  CLOSE
  CLOSE