Kalesija 18°

Kalesija dobila još jednog instruktora Kung fua

Safet Pjanić iz Gornjih Rainaca prvi je koji je borilačku vještinu Kung fu predstavio Kalesiji. Od početnika stigao je do instruktora i majstora Kung fua, od njega su učili mnogi ne samo u Kalesiji nego i u drugim općinama.

Jedan od njegovih učenika je i Senad Mešić također iz Rainaca koji je zahvaljujući napornim treninzima, i mnogim odricanjima postao ponajbolji borac u svojoj kategoriji, a prije nekoliko dana položio je i za instruktora Kunf fua.

senad_mesic

“Pa na početku je bilo teško, ali sada se trud i odricanje isplatilo. Želja mi je da uspijem ali i da naučim druge kako da primjenjuju ovu vještinu, ali ne u negativnom smislu”, priča nam osamnaestogodišnji Senad Mešić učenik Geološko tehničke škole u Tuzli.

Stečeno znanje mladi Mešić kako kaže želi prenijeti na druge, pa u Domu kulture u Gornjim Raincima tri puta sedmično drži i časove, odnosno treninge Kung fua.

“Treninzi su utorkom u 18:00 sati, četvrtkom i petkom u 15:30, pa ako neko želi da vidi o kakvoj vještini je riječ bujrum neka dođe. Bolje provesti sat vremena na treningu nego ispijati kahve u pojedinim lokalima”, govori Senad.

On ističe da se priprema i za Državno prvestvo koje će se narednih dana održati u Doboju gdje očekuje dobre rezultate i naravno očekuje da se “popne” na pobjedničko postoje.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Šta podrazumijeva putničko zdravstveno osiguranje i kada trebate pod …

Bajramska čestitka: JU Centar za socijalni rad Kalesija

Bajramska čestitka: BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

Bajramska čestitka: MM Metal Kalesija

Bajramska čestitka: „UNIS-TOK“ d.o.o. Kalesija

CLOSE
CLOSE