Kalesija -7°

Kalesija bogatija za četiri nova biznisa

U prostorijama Općine Kalesija danas su predstavljene četiri poslovne ideje polaznika u okviru programa „Impakt“ inkubator.

Općina Kalesija drugu godinu realizuje Impakt inkubator poslovnih ideja u saradnji sa Ministarstvom za kulturu, sport i mlade TK, Investicijskom fondacijom „Impakt“ i Službom za zapošljavanje. 

Poduzetnička obuka realizovana je u periodu od 19. septembra do 30. oktobra 2023., u okviru koje je održano šest radionica, gdje su polaznici dobili stručnu i mentorsku podršku u razvoju i usavršavanju poslovnih ideja, a dobit će i bespovratna novčana sredstva u iznosu do 5.000 KM.

Dženita Pašalić, bavi se šivenjem i krojenjem odjeće za djecu, i nedavno je registrovala tradicionalni obrt pod nazivom “Manufaktura”. Osim Dženite polaznici poduzetničke obuke bili su i Rijad Avdić kod kojeg je poslovna ideja zasnovana na pružanju usluga autoprevoza, zatim Almir Brađanović, Obrt Orba”, koji se bavi lakiranjem, poliranjem i popravkom automobila, te Rijad Krajinović čija je djelatnost usmjerena na servis motornih pila i kosilica.

Mlade i ambicionzne osobe koje su tokom trajanja poduzetničke obuke pokazali veliku zainteresovanost i želju za usavršavanjem, napredovanjem i uspješnim poslovanjem, te su svojim prezentovanim poslovnim idejama pridužili se IMPAKT porodici koja broji preko 350 biznisa, čime je kreirano više od 600 radnih mjesta. Fondacija sarađuje sa više od 50 lokalnih zajednica širom BiH, među kojima je i Kalesija.

U narednom periodu sa mladim poduzetnicima će biti potpisan ugovor o dodjeli novčanih sredstava za biznise koje su predstavili, a dobit će i stručnu pomoć ukoliko dođe do nekih zastoja u implementaciji plana rada njihovog preduzeća.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE