Kalesija 20°

Kako bi dječaku spasili nogu zašili su mu je naopačke/ Igra bejzbol za lokalni tim

Liječnici su Duganu Smithu otkrili tumor na bedru dok je imao deset godina. Kako bi mu spasili nogu, odrezali su sredinu, donji dio zarotirali za 180 stupnjeva i spojili

Amerikanac Dugan Smith (13) iz Fostorije, koji je skoro ostao bez noge zbog raka, konačno može opet zaigrati baseball. Međutim, Dugan sada ima noge koje gledaju u suprotnim smjerovima. Liječnici su otkrili tumor u koljenu nakon što je slomio nogu s deset godina. Na bedru je imao tumor veličine teniske loptice, piše Daily Mail. Rekli su njegovim roditeljima kako moraju hitno operirati.

– Nisam znao hoću li više ikada moći trčati, nisam znao ni hoću li moći raditi. Imao sam sto pitanja – rekao je Dugan. Iako je imao dosta mogućnosti kao što je proteza ili umjetna kost, postojao je samo jedan način da zadrži svoju nogu. Kirurzi s klinike u Ohiju izveli su rijetki zahvat Van Ness Rotation-Plasty. Izrezali su srednji dio noge, donji dio zarotirali za 180 stupnjeva i spojili sa žilama.

Sada Dugan opet može igrati baseball i bolji je nego ikada. Postao je glavni bacač za lokalni tim iz Fosterije. Međutim, Tvrdi da njegov otac Dustin, koji trenira tim, nije nimalo popustljiv prema njemu.
– Drugi roditelji dolaze i žele mu pomoći, ali ja neću da ima poseban tretman – rekao je Dustin.

Dugan se nada kako će jednoga dana profesionalno zaigrati baseball.

24sata.hr

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE