Kalesija 20°

Izvršeni pretresi u Kalesiji i u TK, pronađena droga

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su, u okviru poduzimanja redovnih aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona, u srijedu izvršili pretrese na ukupno šest lokacija na području Kalesije, Tuzle, Lukavca, Gračanice, Gradačca i Živinica.

policija

Prilikom pretresa kuće na području Lukavca, kod jednog lica je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „speed“, dok je prilikom pretresa kuće u Živinicama kod jednog lica pronađeno sedam tableta koje svojim izgledom asociraju na tablete „ecstazy“ i dvije patrone za lovačku pušku. U oba slučaja lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok su pronađena materija i tablete privremeno oduzete radi vještačenja.

O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a ukoliko nalaz vještačenja pokaže da je riječ o opojnoj drogi, protiv lica će nadležnom Tužilaštvu biti podnesen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1 Krivičnog zakona Federacije BiH.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona izdaje upozorenje i preporuke …

Zašto visoke temperature uzrokuju glavobolje i šta možete učiniti …

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih …

Tragičan kraj: Pronađeno tijelo jednog utopljenika u Drini, za drugi …

Neumski hotelijeri zadovoljni sezonom, pronalazak kvalitetne radne sna …

CLOSE
CLOSE