Kalesija 20°

Izvještaj sa sjednice Općinskog vijeća: Usvojena odluka o dodjeli općinskih priznanja

26. sjednica Općinskog vijeća Kalesija, 28. april 2011.
26. sjednica Općinskog vijeća Kalesija, 28. april 2011.

Općinsko vijeće Kalesija na jučerašnjoj 26.redovnoj sjednici usvojilo je Odluku o dodjeli općinskih priznanja.
Za razliku od predhodnih godina kada je dodjeljivano na desetine priznanja, novom odlukom, ove godine, bit će dodijeljeno ukupno četiri priznanja, koja će biti uručna na svečanoj sjednici vijeća u povodu obilježavanja 23.maja Dana općine Kalesija.

Najveće općinsko priznanje „Medalja sa zlatnim grbom“ bit će dodijeljena farmi „Spreča“ – Donje Vukovije, dok će „Plaketu sa zlatnim grbom“ dobiti. „Prima sofa“ – Donje Vukovije, „A-3 promet“ – Kikači i „Telefongradnja“ – Kalesija.

Na prijedlog Komisije za obilježavanja značajnih datuma i događaja, općinsko priznanje „Plaketa sa zlatnim ljiljanima“ bit će posthumno uručena porodicama šehida i poginulih boracasa područja općine Kalesija. Priznanje će primiti će članovi porodica svih 286 šehida i poginulih boraca koji u proteklom godinama nisu dobili ovo priznanje.

Na jučerašnjoj sjednici vijeće je još donijelo odluku o imenovanju Halila Aščića na mjesto pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva za općine Kalesija i Sapna.

Zbog neophodne procedure za odobravanje projekata za sufinansiranje od strane Fondacije za održivi razvoj „Odraz“ usvojene su četiri odluke koje se odnose na nastavak radova na gradnji sportske dvorane, sanacije svjetlarnika na fiskulturnoj Sali MSŠ Kalesija, izgradnju Doma kulture u Donjem Hrasnu i objekta za potrebe MZ Brda.

Također, prihvaćen je Plan izgradnje i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva na području općine Kalesija u 2011. godini.
Plan je sačinjen na osnovu pristiglih zahtjeva iz MZ-a, a ove godine bit će asfaltirano ukupno 13 putnih pravaca, od čega po dva u Gornjim Vukovijama, Jajićima i Miljanovcima, te po jedan putni pravac u Tojšićima, Zatesu, Gojčinu, Donjim Vukovijama, Gornjim Raincima, Lipovicama i Memićima.

(M.Zulić, Radio Feral)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Najava: Danas obilježavanje 32. godišnjice progona i stradanja Bošn …

Bakir Krajinović: Stiže ljeto, temperature do 31 stepen, očekuju se …

Bolni plašt tišine u Tuzli prekidaju jecaji roditelja ubijene mlados …

Koje namirnice vam mogu pomoći da smanjite stres

Istekao je rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka i …

CLOSE
CLOSE