Kalesija 19°

Izgledaju bolje: Ove odjevne komade žene redovno kupuju na muškim odjelima

U aktuelnoj modi, granica između ženskog i muškog sve je bljeđa, gotovo nepostojeća.

Uniseks je atraktivan kako na beauty, tako i na modnoj sceni.

No osim trenda voluminoznijih krojeva, neki odjevni komadi naprosto izgledaju mnogo bolje kad ih kupimo na muškom odjelu, pa se mnoge dame ne libe zaviriti u muške odjele u trgovinama u potrazi za besprijekornim komadom.

Ako ste se pitali, evo koji su to komadi koje najčešće kupujemo na muškim odjelima:

Bijela majica

Stilisti se slažu: temelj moderne ženske garderobe čine dvije stvari: jednostavne plave traperice i bijeli T-shirt. A odlične basic majice kupujemo u muškim odjelima. Zašto ne ženska? Jer iz nekog nepoznatog razloga stvari sa muških odjela, po pravilu, šivane su od gušće tkanine, teže se gužvaju i generalno duže traju. Plus, kroj će biti puno bolji.

Široke traperice

Kao što se niski struk vratio u modu, traperice šireg kroja se sve češće pojavljuju na modnim pistama. Naravno, nije riječ o preširokim modelima kakve vole hip-hop umjetnici, već o boyfriend kroju koji smo voljeli prije nekoliko godina. Iako i ženski odjeli nude dobar izbor kada je riječ o širim modelima, probajte zaviriti i na muški odjel jer vjerovatnost da će muške traperice biti dodatno ukrašene detaljima poput šljokica ili veza, koji će brzo prestati biti trendi, ravna je nuli.

Plava košulja

Uistinu teško je pronaći nešto u muškoj garderobi što bi bilo raznovrsnije, seksepilnije i oštrije od plave košulje.
Između ostalog, bijela košulja je također prihvatljiva, ali stručnjaci za modu i dalje insistiraju na plavoj. Prvo, zato što je to novi klasik. Drugo, zato što je malo ležernija, ali ipak u okviru dress codea. Treće, jer mirna plava nijansa odgovara skoro svima, za razliku od imperativno bijele.

Majica s kapuljačom i natpisom

Naravno, možete kupiti žensku hoodie majicu nekoliko brojeva veću, ali zbog često strukiranih i manjih krojeva, ona neće izgledati tako dobro i opušteno kao muška. Osim kroja, velike su šanse i da materijal ponovo neće biti zadovoljavajući, ili će pak print na majici biti bezveze i dosadan.

Duge čarape

Ponekad uistinu imamo dojam da su ženske čarape adekvatne dužine artefakt koji treba dobro potražiti. Dok ih pak ne nađete, iz muškog ormara možete posuditi čvrste, jednostavne čarape koje ćete lagano spustiti (kako bi izgledale nonšalantnije) i nositi sa shortsom dužine malo iznad koljena i tenisicama.

Donji dio trenerke

Svi znamo da su trenerke ultra popularne posljednjih godina, no jedno pitanje ne prestaje kružiti među ženama: gdje pronaći širu i dovoljno dugu trenerku? Odgovor je, pogađate, na muškom odjelu. Muški donji dio trenerke jednostavno izgleda bolje, dok na ženskim modelima najčešće pronalazimo grešku – ili je trenerka prekratka, kroj je pogrešan, ili je preširoka oko zglobova.

Izvor: Faktor

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Halid Hadžić osvojio prvo mjesto na “ARG Lipnica Open 2024R …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

CLOSE
CLOSE