Kalesija

Izetbegović: “Ne smijemo zaboraviti šta nam se desilo i biti slabi jer slabost privlači agresiju”

Danas se obilježava 19. godišnjica od osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine i šesta godišnjica Drugog pješadijskog Rendžerskog puka Oružanih snaga.

Tim povodom delegacije Ministarstva odbrane, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, te boračkih udruženja jučer su odali počast šehidima i poginulim borcima Armije. Cvijeće su položili na mezarju Kovači, u haramu Ali-pašine džamije i na groblju Lav. U Mostaru su penzionisani generali Armije, predstavnici kantonalne i gradske vlasti, te boračkih organizacija odali počast poginulim borcima na spomen obilježju u Blagaju, Potocima, Liska parku, te na Šehitlucima.

Godišnjice formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine i Drugog pješadijskog puka Oružanih snaga svečano su obilježene u kasarni Sedma muslimanska brigada u Zenici. Svečanosti su prisustvovali visoki civilni i vojni zvaničnici, predstavnici diplomatskog kora, boračkih organizacija i drugi ugledni gosti. Član Predsjedništva Bakir Izetbegović istakao je kako je obilježena godišnjica vojske koja je odbranila zemlju, narod i principe na kojima civilizovani svijet opstaje. Ne smijemo zaboraviti šta nam se desilo, ne smijemo dozvoliti da budemo slabi, jer slabost privlači agresiju, poručio je Izetbegović, javlja ftv.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sindikalna potrošačka korpa u novembru koštala 2.954 KM, prosječna …

  Protest žena Srebrenice: Ista je patnja od 1995. godine do danas

  Armin Berberović izjasnio se da nije kriv za ubistvo dvije mlade dokt …

  Dr. Zumra Begić obavlja besplatne ginekološke preglede u Potočarima

  Četiri uspješne dame iz BiH dobitnice nagrade Business Women Awards …

  CLOSE
  CLOSE