Kalesija 20°

Istina o Vahinom odlasku iz Dinama: Mamić je Vahidina Halihodžića udario šakom u glavu

Tokom jučerašnjeg dana simultano su se medijima javljali mnogi iz maksimirskih krugova, svi s istom informacijom: Zdravko Mamić u svom black-outu u svlačionici šakom u glavu udario je Vahida Halilhodžića! Razdvojili su ih igrači, koji su u kolektivnom silenziju, piše Index.hr


Iako je Mamić mudro tempirao manevar u Vahin prostor, to nije ono što je donijelo njihov rastanak. Kao što je Vaha objasniti francuskim novinarima, Mamić mu je spominjao majku, i to vrlo bolno, na vjerskoj osnovi, makar je s trenerom u vrijeme islamskih praznika teatralno pohodio džamije. Kada se Vaha uskomešao, doletjela mu je šaka. Mamićev način. Gdje potražiti razloge za takav potez?

Iako Vahi nije mogao oprostiti što se nije pojavio na misi za stogodišnjicu kluba, opet mu je Mamić dao šansu. I ispao naivac, što boli. Uz to, Mamića je frustracijom “napucala” i činjenica da nakon dugo vremena u vrijeme prijelaznog roka nema kapitalca za tržište. Vahi zamjera da je ugasio Rukavinu, Sammira… I zato je pri taktičkom jurišu prema svlačionici malo doradio scenarij i udario Halilhodžića koji preko toga nije mogao preći. Šteta što nema ko odlučiti da se Mamiću više ne prelazi preko nasilnih ispada i samovolje u “građanskom” klubu, piše Index.hr.

Borba za 1,3 miliona eura

Sad Vaha i Mamić moraju dogovoriti uslove rastanka. Halilhodžić je u Maksmiru bio plaćen suhim zlatom, 900 hiljada eura po sezoni, a ostatak ugovora vrijedi 1,3 miliona. Nije se zaletio kao Branko Ivanković u prvom mandatu pa sam dao ostavku. Mamićeve riječi “danas se rastajemo” protumačit će kao klupsku odluku o otkazu i prema tome insistirati da mu se isplati svaki euro do kraja ugovora.

Ko će naslijediti Vahu, drugi je gorući problem Maksimira nakon iščašenosti Zdravka Mamića. Prema informacijama koje se za sada mogu čuti, Kruno Jurčić mogao bi uletjeti privremeno, ionako je blizu. A za sljedeću sezonu Mamić razmišlja o Josipu Kužeu kojeg je zvao već nakon Uskrsa. Druga opcija je Branko Ivanković koji je raskinuo ugovor u Kini i mogao bi treći put sjesti na klupu Dinama.

Treneri Dinama od dolaska Zdravka Mamića u Izvršni odbor Dinama 2000. godine

Ilija Lončarević, 2001. – 2002.
Marijan Vlak, 2002.
Miroslav Blažević, 2002. – 2003.
Nikola Jurčević , 2003. – 2004.
Đuro Bago, 2004.
Nenad Gračan, 2004.
Ilija Lončarević, 2005.
Zvjezdan Cvetković, 2005.
Josip Kuže, 2005. – 2006.
Branko Ivanković, 2006. – 2008.
Zvonimir Soldo, 2008.
Branko Ivanković, 2008.
Marijan Vlak, 2008. – 2009.
Krunoslav Jurčić, 2009. – 2010.
Velimir Zajec 2010.
Vahid Halilhodžić 2010. – 2011.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona izdaje upozorenje i preporuke …

Zašto visoke temperature uzrokuju glavobolje i šta možete učiniti …

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih …

Tragičan kraj: Pronađeno tijelo jednog utopljenika u Drini, za drugi …

Neumski hotelijeri zadovoljni sezonom, pronalazak kvalitetne radne sna …

CLOSE
CLOSE