Kalesija 26°

Isplata junskih penzija počinje 7. jula

Isplata penzija za juni počet će u četvrtak, 7. jula, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO.

Kako je saopšteno iz Ureda za odnose s javnošću Federalnog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje penzije ostvarene temeljem Zakona o penzionom i invalidskom osiguranju bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1.816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome, najniža penzija iznosi 326.17 KM, zajamčena 434.90 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174. 48 KM.

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih porodica te Zakona o službi u Vojsci Federacije BiH bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1. 485. Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1.00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za juni , s uračunatim troškovima, iznose oko 162 miliona KM, piše Fokus.ba.

U državama Balkana prosječna primanja penzionera su znatno niža od ionako niskih prosječnih primanja ostalih građana te tako većina penzionera nema dovoljno novca ni za osnovne životne potrepštine (Samir Yordamoviç - Anadolu Ajansı)
U državama Balkana prosječna primanja penzionera su znatno niža od ionako niskih prosječnih primanja ostalih građana te tako većina penzionera nema dovoljno novca ni za osnovne životne potrepštine (Samir Yordamoviç – Anadolu Ajansı)
Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Lijep gest: Obnovili ispisana imena na spomen obilježjima na Lisači

BiH: Sedam žena ubijeno u prvih šest mjeseci ove godine

Sjećanje na Hatidžu Mehmedović, majku koja je simbol borbe za istin …

Na Kameničkom brdu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje jedne žrtve …

Strast prema numizmatičkom sakupljanju: Priča o mladom kolekcionaru …

CLOSE
CLOSE