Kalesija 16°

Iscrpna analiza: Puno šutiramo, ali i puno primamo golova!


Naša fudbalska reprezentacija u dosadašnjem toku kvalifikacija za Euro 2012 odigrala je šest mečeva. Tri puta smo pobijedili, jednom remizirali, te dva puta teren napustili pognute glave, poraženi.

Iako su u kvalifikacije ušli porazom, te još uvijek “bolesni” od velikih problema koje su imali tokom Svjetskog prvenstva u JAR-u 2010. godine, Francuska je u našoj grupi do sada opravdala status prvog favorita i najkvalitetnije reprezentacije. Ipak, iako su Francuzi ubjedljivo prvi, do sada su postigli samo jedan gol više od naše reprezentacije, odnosno njih devet.

Kao i mi, Rumuni su mrežu protivnika pogađali osam puta, dok su Bjelorusi bili precizni dva puta manje. Četiri gola postigla je reprezentacija Albanije, a samo jedan, ali boda vrijedan selekcija Luksemburga.

Odbrana bolja samo od Luksemburške
Nažalost, iza Luksemburžana koji su primili 14 golova, prva na ne slavnoj listi je Bosna i Hercegovina, čiji su golmani kapitulirali sedam puta, jednom više od golmana Albanije i Rumunije. Da su Bjelorusi izuzetno težak protivnik pokazuje i informacija da su do sada primili samo dva gola, baš kao i Francuzi, koji su zanimljivo oba svoja gola upravo primili od Bjelorusa.

Samo Francuzi šutiraju više
Kada su u pitanju šutevi na gol, definitivni lideri po tom pitanju su Francuzi sa čak 46 upućenih udaraca prema mreži protivnika. Drugi su Zmajevi sa 29, a slijede ih Rumuni sa 27 pokušaja. Bjelorusi su pucali 22 puta, Albanci 20, a Luksemburžani čak u 16 navrata.

“Ofsajdi” nam nisu nepoznati
U brojevima načinjenih ofsajda lideri su Bjelorusi sa 25 zaleđa, drugi su Francuzi sa jednim manje, a trećeplasirani su naši reprezentativci sa 21 ofsajdom. Slijede Albanija, Rumunija i Luksemburg sa 18, 14, odnosno 7 “spavanja u napadu”.

Veliki broj izvedenih kornera
Izabranici Laurenta Blanca izveli su 45 korenra, naši Zmajevi njih 31, a Albanci 27. Protivničke odbrane i golmani u kornere su lopte skretali 23 puta protiv Rumuna, 22 puta protiv Bjelorusa, te tek 8 puta protiv Luksemburga.

Nismo gruba reprezentacija
Najprljavije igraju Rumuni sa načinjenih čak 98 prekršaja. Slijede ih Bjelorusi sa 92, Luksemburg sa 89, Francuska sa 83, dok je naša reprezentacija napravila do sada 74 faula, četiri više od Albanije.

Pored Francuza koji su zaradili samo šest žutih kartona, naši reprezentativci javnu opomenu su zaradili devet puta. Žute kartoni pokazani su igračima Bjelorusije 14 puta, albanskih 13, a rumunskim i albanskim vedetama jedan manje.

Crvene kartone nismo zarađivali, baš kao ni Francuzi i Rumuni, dok su Albanci i Luksemburžani po dva puta udaljeni sa terena. Jedno isključenje do sada ima reprezentacija Bjelorusije.

reprezentacija.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Šta podrazumijeva putničko zdravstveno osiguranje i kada trebate pod …

Bajramska čestitka: JU Centar za socijalni rad Kalesija

Bajramska čestitka: BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

Bajramska čestitka: MM Metal Kalesija

Bajramska čestitka: „UNIS-TOK“ d.o.o. Kalesija

CLOSE
CLOSE