Kalesija 20°

Igranje za lokalni klub je čista ljubav: Ermin Mujčinović nakon 250 utakmica i 12 sezona oprostio se od FK “Mladost 78” Vukovije Donje

Lokalni klub je mjesto gdje ljubav prema nogometu dolazi do izražaja. Igrač se daje maksimalnoa zarade iako ima nije velika. Zato, složit će se nogometaši, igrati za lokalni klub posebno u mjestu iz kojeg potičeš je i više od ljubavi. To je nešto što se riječima ne može objasniti pa nećemo ni pokušavati jer se za nogomet iz više razloga kaže da je najvažnija sporedna stvar na svijetu. Ermin Mujčinović Germa upravo sve nabrojano osjeća u svom srcu a to je pokazao u 12 sezona noseći dres FK “Mladost 78” Vukovije Donje.

Svoje prve fudbalske korake sam napravio u Jedinstvu iz Dubrava Donjih, gdje sam prošao sve selekcije,od pjetlića do prvog tima, u Mladost prelazim sa svojih 17 godina i tu sam odigrao oko 12 sezona i preko 250 utakmica. Bilo je tu još klubova za koje sam igrao, ali Mladost je uvijek bila na prvom mjestu i uvijek sam se rado odazivao pozivima i povratku na stadion Crni Vukovi. Igralo se iz ljubavi prema klubu,druženju posle utakmica” kaže Ermin za portal NEON Televizije.

Mujčinović kaže da se sada okreće porodičnim obavezama ali u klubu će vjerovatno ostati u nekoj drugoj ulozi.

“Mladosti želim sve najbolje u narednim sezonama, da momci naprave što bolji rezultat. I kako mi kažemo u klubu jednom Vuk, uvijek Vuk” dodaje naš sagovornik.

Mujčinović se od igranja oprostio u predposljednjem kolu Prve lige TK pred domaćim navijačima koji kao i igrači posebnu ljubav gaje prema lokalnom klubu. “Mladost 78” upisala je pobjedu protiv ekipe “Vražića” rezultatom 2:0 i trenutno zauzima 4 mjesto na tabeli.

Ako ništa, Germa će i dalje biti vatreni navijač kluba iz Vukovija Donjih i podrška momcima sa kojima je dijelio i dobre i loše trenutke.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Lijep gest: Obnovili ispisana imena na spomen obilježjima na Lisači

BiH: Sedam žena ubijeno u prvih šest mjeseci ove godine

Sjećanje na Hatidžu Mehmedović, majku koja je simbol borbe za istin …

Na Kameničkom brdu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje jedne žrtve …

Strast prema numizmatičkom sakupljanju: Priča o mladom kolekcionaru …

CLOSE
CLOSE