Kalesija

Hor Nuru ‘Ayni vrši pripreme za Bajramsku akademiju u Kalesiji i Bratuncu

Hor Nuru ‘Ayni sledeće godine obilježava 20 godina postojanja i rada. Iako zbog drugih obaveza hor ne djeluje na način na koji je djelovao, članovi svih ovih godina nastavljaju sa druženjem i učešćem na mnogim manifestacijama, televizijskim programima.

” Kroz 20 godina prošlo je mnogo postava, tako da nam nije teško okupiti se kada želimo negdje da nastupimo. Uvijek imamo spremnu jednu garnituru, rekao bih tako, ljudi koji dođu, koji se odazovu. Nije im teško doći iz bilo kojeg kraja Bosne i Hercegovine. Mjesec Ramazan je poseban, i pripreme u toku ovog mjeseca donesu neku posebnu energiju. Uvijek se nešto novo doda u tim preformansima, pripremama. Ramazan je ogromna inspiracija u svemu.” kazao je Ibrahim Aljić u okviru gostovanja u ramazanskom programu RTVTK.

Aljić je istakao da se prirpemaju i za Bajramsku akademiju, u organizaciji BKC “Alija Izetbegović” Kalesija i MIZ Kalesija.

“Mi u Kalesiji tradicionalno imamo Bajramsku akademiju. Kada pripremimo sadržaj, to stvarno bude kvalitetno, i radimo na tome dugo. Cijeli Ramazan se družimo i pripremamo , onda iskoristimo priliku da izvedemo to još negdje. Ove godine smo se dogovorili da to bude u Bratuncu ako Bog da. Bit će u subotu poslije Bajrama. To je prilika da se družimo sa Bošnjacima u Podrinju, MIZ Bratunac. Kako sam rekao tradicionalno u Kalesiji prvi dan Bajrama imamo akademiju, i tu se okupimo skoro porodično” dodao je.

Na samom početku gostovanja članovi Hor Nuru ‘Ayni izveli su preformans posvećen Abdulahu Sidranu, i na taj način odali počast bh. velikanu kojem je dženaza klanjana jučer. Stihove je recitovao glumac Nermin Hodžić.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Dok mladi napuštaju BiH, Kalesijka Irma Jusufović odlučila se kao …

  Proljeće je, vratila se Bingo Roda!

  “Bosna” dočekuje ekipu NK “Orahovica 74”, …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  Servisne informacije iz Živinica (24. 4. 2024.)

  CLOSE
  CLOSE