Kalesija -2°

HOK Čapljina izborila Premijer ligu, OK Bosna ostaje u Prvoj ligi Federacije/ Za koga se pravi sportska dvorana u Kalesiji?!

U posljednjem kolu Prve lige Federacije za odbojkaše OK Bosna je gostovala u Brezi, te upisala tek drugi poraz ove sezone.

U posljednjem kolu sezone 2010.-2011.god za odbojkaše Prve lige Federacije, Kalesijki odbojkaši su upisali prvi poraz u drugom dijelu sezone, odnosno drugi u toku cijele sezone.

Nakon dvije lagane utakmice protiv dvije posljednjoplasirane ekipe na tabeli, OK Bosna je putovala u Brezu sa oslabljenim sastavom i upisala poraz rezultatom 3:1, iako su vodili sa 0:1 u setovima.
U istom terminu se igrala utakmica u Srebreniku, između domaćina “Gradine” i HOK Čapljina.
Odbojkaši iz Čapljine su osvajanjem prva dva seta osigurali plasman u Premijer ligu, pa su u nastavku meča igrali bez ikakvog motiva, pa se utakmica završila pobjedom domaćina od 3:2.

Bez motiva su bili i odbojkaši iz Kalesije, koji su igrali utakmicu u gostima, svjesni činjenice da će uprkos jednom porazu u 17 kola ostati u Prvoj ligi Federacije.
Iako su prvi set pobjedili sa 20:25, u nastavku nije bilo motivacije, što su domaćini iskoristili i došli do pobjede od 3:1 u setovima.

Prvoplasirana ekipa iz Čapljine je tokom sezone upisala 16 pobjeda i 2 poraza. Isti omjer pobjeda i poraza su upisali i Kalesijki odbojkaši, ali su zbog dva manja kiksa tokom sezone izgubili 2 boda koja su ih koštala ulaska u Premijer ligu.

HOK Čapljina je, usput rečeno, ove godine imala budžet blizu 100.000KM, te su nastupali igrači sa strane.
OK Bosna je imala budžet, tek koliko je potrebno da se pokriju minimalni troškovi za Prvu ligu Federacije. Čapljina je dovodila igrače sa strane, a Kalesija je imala svoje odbojkaše, za koje je izdvojila slovom i brojem NULA (0) KM.

Uprkos tome, Kalesijki odbojkaši su odigrali odličnu sezonu i pokazali da se mogu nositi i sa najboljima u Premijer ligi, ali to, nažalost (!!!) nije dovoljno.
Asfaltiranje, betoniranje, otvaranje kafića (…) u Kalesiji je mnogo važnije od ulaganja u sport.
Odbojka, koja je nakon rata jedini pravi ambasador Kalesije u BiH, se svela na par volontera.

Odgovoran, naravno, nije niko!?!

A sljedeće sezone, kada juniorski reprezentativci BiH, ili neki drugi igrači budu nastupalii za druge bh. timove, onda ćemo imati dosta ponosnih “ljubitelja i navijača” odbojke u Kalesiji.

I, jedno logično pitanje za sve žitelje općine Kalesija: Kome se pravi sportska dvorana u Kalesiji?!

*Igrači koji su ove sezone bili ambasadori Kalesije u BiH:
Jasmin Požegić, Mirnes Idrizović, Rijad Hukeljić, Sabahudin Burek, Fejzo Halilović, Mirza Tubić, Aldin Džafić, Edin Zulić, Samir Aljić (c), Semir Alić, Arnel Imamović
Trener: Mensur Malović -Zlaja

——U narednim danima ćemo objaviti i “foto vijest” sa imenima igrača koji su ove sezone nastupali za OK Bosna Kalesija, kao i izvještaj uprave kluba o protekloj sezoni, kao i o planovima za sljedeću sezonu.

Piše: Admir Karić

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Bolji uslovi za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

  Schmidtova poruka vlastima: O standardima OSCE-a i nadležnostima CIK- …

  Liga mladih KSTK: Juniori kalesijske Bosne bore se za titulu prvaka

  Što oči vide, to ruke naprave: Malik pravi istinska remek djela od d …

  Uprava policije MUP TK-a: Tokom vikenda iz saobraćaja isključeno uku …

  CLOSE
  CLOSE