Kalesija

Havarija na toplovodnoj cijevi nanijela veliku materijalnu štetu RTVTK


Danas u ranim poslijepodnevnim satima, u toku snimanja jedne od emisija iz produkcije Radiotelevizije Tuzlanskog kantona desila se havarija. Kvar na glavnoj toplovodnoj cijevi uz samu zgradu RTV Tuzlanskog kantona prouzročio je da se velika količina vrele vode, velikom brzinom,izlije u prostor RTV doma, odnosno studio koji se nalazi u podrumskom dijelu zgrade. Vrela voda i para potpuno su uništili studio “C” i dio opreme.

Na sreću, a i zahvaljujući brzoj reakciji kolega, niko od zaposlenih i gostiju koji su učestovali u snimanju emisiji nije povrjedjen a uspjeli smo spasiti i dio skupocjene opreme.

Zbog sigurnosnih razloga RTV dom bio je par sati bez električnog napajanja što je i bio razlog prekida programa u poslijepodnevnim satima. Istraga je u toku ali i prve procjene štete.
RTV Tuzlanskog kantona ovom se prilikom zahvaljuje Vatrogasnoj brigadi Tuzla, Centralnom grijanju, Elektroprivredi BiH, odnosno Elektrodistribuciji Tuzla i pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona, čiji su dežurni službenici brzom reakcijom omogućili da RTV TK u kratkom vremenu, ponovno pokrene emitovanje redovnih programskih sadržaja.

rtvtk.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Na području BiH locirana, identifikovana i zbrinuta žrtva međunarod …

  Završen Glavni projekat za obnovu zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

  FK Bosna okuplja 130 djece, omladinske selekcije postižu uspješne re …

  U Kalesiji održani Prvi susreti književnica TK

  Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni m …

  CLOSE
  CLOSE