Kalesija

Hadžijski ćevap za ručak

Sastojci: 

900 g janjetine,

200 g maslaca,

500 g crvenog luka,

300 g paradajza,

300 g paprika babura,

15 g soli,

5 g bibera,

1 kesica cimeta,

1 vezica peršuna,

1 jaje,

papir za pečenje.

Priprema: 

1. Meso operite, posušite i isjecite na krupnije trake. U dubljoj posudi zagrijte dio maslaca pa dodajte meso i pržite dok ne potamni, a u drugu posudu stavite drugi dio maslaca i u njemu pržite isjeckani crveni luk. Kada je luk napola pržen, umiješajte ga sa mesom i nastavite dinstati.

2. Paprike očistite, izrežite na krupnije rezance i dodajte u posudu s mesom i lukom. Kada je jelo već gotovo, dodajte izrezani paradajz, sitno isjeckan peršunov list, biber, cimet i so, pa sve dobro izmiješajte i po potrebi dodaje vode.

3. Papir za pečenje stavite u vatrostalnu posudu pa ćevab ravnomjerno rasporedite. Ćoškove papira skupite na vrhu, po rubovima premažite umućenim jajetom i zatvorite. Stavite sve zajedno u rernu da se zapeče na umjerenoj temperaturi petnaestak minuta.

Izvor: kuharica.avaz.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Radovi na rekonstrukciji i proširenju džamije u Mahali

Liga mladih KSTK: Košarkaši Bosne dočekuje vršnjake iz Srebrenika

Zapljena vrijedna više od 1.000.000 KM, oduzet duhan i mašina za rez …

20. Festival izvorne muzike „Kalesija 2024“

VIDEO/ Kalesija dobila Gorsku službu spašavanja

CLOSE
CLOSE