Kalesija

General-major Mirsad Gutić nominovan za počasnog građanina Lukavca

Gradonačelnik Lukavca u svom uredu je ugostio gospodina Mirsada Gutića, general-majora u penziji.

General-major Mirsad Gutić je, posebno u krugovima boračke populacije poznat po svojim herojskim podvizima tokom ratnih dešavanja 90-ih godina, a posebno po činjenici da je zapovijedao čuvenim Gonećim odredom koji se posebno istakao u organizaciji oslobađanja Ozrena  dana 18.09.1995.godine, kada je za samo jedan dan oslobođeno čak 9 km teritorije Ozrena od Milinog Sela pa dalje u dubinu.

Mirsad Gutić je bio major iz komande II Korpusa ARBiH koji je nastavio svoje vojno djelovanje i nakon završetka rata, sve do odlaska u penziju.

Gradonačelnik Lukavca se ovom prilikom, u ime svih građana Lukavca i u svoje lično ime, zahvalio ovom velikom vojskovođi za ogroman doprinos kojega je dao u oslobađanju teritorije Lukavca tokom ratnih dešavanja.

U okviru manifestacije “Septembarski dani Grada Lukavac” dodjeljuju se počasne povelje i priznanja najzaslužnijim pojedincima i kolektivima, također dodjeljuje se i počasno priznanje Počasni građanin. Ove godine da bude nominovan za ovu nagradu pripast će i Mirsadu Gutiću, general-majoru u penziji, kojeg će za ovu nagradu predložiti gradonačelnik Lukavca Edin Delić.

“Ovo priznanje ako bude prošlo svu proceduru biće za mene izuzetno veliko zadovoljstvo. Hvala Bogu kada imamo ljudi koji se sjećaju šta je bilo od 1992. do 1995. godine. Mnogi su zaboravili šta se dešavalo. Sami iskrivljujemo historiju.”, kazao je general Gutić gostujući na RTV Lukavac.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sindikalna potrošačka korpa iznosi skoro 3.000 KM, dok je prosječna …

  Iz sarajevske policije objavili detalje tragedije: Utvrđeni identitet …

  Srednjoškolci iz Kalesije u bosanskom stilu i ambijentu obilježili R …

  Kalesijac Rijad Alić okupio golmane sa područja TK: Zadovoljan radom …

  Sjećanje na krvavi dan na igralištu u Srebrenici i potresna svjedoč …

  CLOSE
  CLOSE