Kalesija

Bosna Kalesija poražena od Priluka 4:1, Sloga preuzela prvo mjesto na tabeli

Fudbaleri Priluka na odličan su način počeli drugi dio sezone u 2. ligi Federacije, grupa Sjever. Izabranici Dževada Šećerbegovića jučer su sa 4-1 bili bolji od kalesijske Bosne.


Od samog početka utakmice Prilučani su krenuli agresivno ka golu kalesijaca što je rezultiralo vodstvom u 7. minuti susreta kada je Musić nakon jednog slobodnog udarca bio najviši u šesnaestercu i glavom pogađa mrežu gostiju.
I u nastavku utakmice Priluk je bio bolja i dominantnija ekipa na terenu. Redale su se prilike pred golom Bosne, drugi gol je visio u zraku, a u 42. minuti, prvi strijelac ekipe Priluka, Muhamed Muminhodžić, sjajno reaguje na jedni ubacivanje i pogađa mrežu gostiju za 2-0, što je bio rezultat kojim se otišlo na odmor.

I u drugom poluvremena nastavila se dominacija domaće ekipe, a u 66. minuti Muminhodžić povisuje na 3-0. Mahovkić ubacuje iz kornera a Muminhodžić glavom sa par metara pogađa gol Bosne i povisuje rezultat na 3-0.
Sredinom drugog dijela, po četvrti put se zatresla mreža Bosne. U šesnaestercu gostiju oboren je Mahovkić a sudija je dosudio jedanaesterac iz kojeg je Mahovkić bio precizan.

Iako je ekipa Priluka i u nastavku konce igre držala u svojim nogama, gosti iz Kalesije su uspjeli smanjiti na 4-1, a treba priznati da je to bio i jedan od najljepših golova na utakmici kada Said Šmigalović sa oko 25 metara pogađa mrežu Priluka.

Ekipa Mramora remizirala je sa Ingramom u Dubokom Potoku (0:0), tako da je Sloga iz Tojšića ostala na prvom mjestu sa bodom više od Mramora.

kalesija-sport.info

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Njemačka neće finansirati projekte u manjem bh. entitetu čije vlast …

  U Kalesiji dobro stanje, nemamo porodice koje se bave prosječenjem, p …

  Vlada TK: Lakše zapošljavanje branilaca i članova njihovih porodica

  Na području BiH locirana, identifikovana i zbrinuta žrtva međunarod …

  Završen Glavni projekat za obnovu zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

  CLOSE
  CLOSE