Kalesija 22°

FOTO: Za Dževada Sakića nema prepreka

dzele1Mnogi su sportovi koji podižu adrenalin, no džipijada sasvim sigurno zauzima mjesto broj jedan. Danas smo se provozali sa Dževadom Sakićem u Kalesiji poznatijem kao “Džele” koji se ovim sportom bavi oko četiri godine. Do sada se odazivao na mnoge džipijade širom Bosne i Hercegovine, a zahvaljujući svojim sposobnostima, pozivnice stižu i iz Srbije.

“Pa ja jednostavno volim ovaj sport. Uživam kada ispred sebe vidim izazov”, priča nam Dževad dok svog džipa “Nisan patrol” vozi ka Visu.

Za njega ne postoji put, odnosno potreban nije, jer smo cijelim putem vozili uz livade, tranšeje zaostale iz rata i kamenjare. Poznavajući njegove vozačke sposobnosti strah je nestao, ali tek onda kad smo se popeli na polovinu brda Vis.

“Pa ko god samnom sjede u početku osjeća malo straha, odnosno nije to strah to proradi adrenalin jer prvi dio džipa nekada vidite u visu i odmah u vama proradi želje za još više i više brzine i izazova”, tvrdi Dževad.

No da bi se bavili ovim sportom pored dobre volje potrebno je imati i automehaničarsku radionicu ili bar biti spremni da sami sebi popravite kvarove koji su nakon džipijada gotovo pa uvijek prisutni.

“Pa bude tu kvarova, ali ja imam svoj auto servis “Džele company” i tu se često par dan aprije džipijade zatvorim i sredim svoj automobil, a kada se vratim i tada su prisutna zatvaranja jer treba sve popraviti, prepraviti i spremiti auto za narene izazove”, kroz smijeh nam priča ovaj zaljubljenik u ovaj možemo ga slobodno nazvati ekstremni sport.

Iako je do sada Dževad učestvovao na mnogim džipijadama nikada se nije uključivao u takmičarski dio, međutim od iduće godine ističe da će se i tu okušati, a nada se i medaljama. Ono što je specifično za njega je i da je zaljubljenik u kompletan sport, tako je i član Upravnog odbora ženskog odbojkaškog kluba “Bosna” Kalesija a gotovo svako gostovanje i službeni je vozač kalesijskih odbojkašica.

“Ja sam uvijek spreman pomoći kome god treba. Vjerujte da sam u odbojkaškom klubu jer te djevojke želim iduće godine vidjeti u Premijer ligi BiH jer svi ljudi sa kojima u upravi radim to žele. Predsjednik Sadrija Lipovica je puno uradio za klub a samim tim i nama je lakše raditi kad imate takvog čovjeka”, ističe Sakić.

Kalesija.com

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Džemat Miljanovci pokrenuo akciju izgradnje dječijeg parka

Komunalac Kalesija i ove godine obezbijedio sredstva za nabavku komuna …

Viši inspektor Dragan Lukanović: Marš mira – Odjek želje da …

MZ Jajići organizuje izložbu fotografija nastalih u periodu od 1960 …

UM “Trik”: Likovni natječaj na temu “Rodna ravnopra …

CLOSE
CLOSE