Kalesija 19°

FOTO: Na stanici u Vukovijama Gornjima i ove godine stoji Djed Mraz

Novogodišnji praznici najviše vesele mališane koji željno iščekuju paketiće sa sadržajem kojeg vole. Paketiće ipak najviše vezujemo za Djeda Mraza. Iako i djeca znaju da je Djed Mraz čiko koji obuče crveno odijelo i stavi umjetnu bradu, ipak se obraduju kada se pojavi sa paketićom omiljenog crtanog lika u ruci. Mi vam u nastavku donosimo priču o Djeda Mrazu, ne onome koji dolazi kroz odžak odnosno dimnjak nego onome koji stoji na stanici.

Već pet godina četrdesetosmogodišnji Hasan Mešanović, na stanici u Vukovijama Gornjim odnosno u Maslama u odijelu Djeda Mraza prodaje paketiće.

„Na ideju sam došao kako bi razveselio mališane. Kada me ugledaju kroz prozor automobila veselo mašu rukicama. Također, sa roditeljima navrate pa kupe paketić. Mogu oni i u drugim prodavnicama kupiti paketić, ali im drago bude vidjeti Djeda Mraza. Također, i starijima bude drago kada me vide. „-kaže naš Djed Mraz

Hasan paketiće prodaje  kako bi obezbijedio bolje uslove za život svoje porodice. Ideja prodaje u odijelu najdražeg Djedice pokazala se dobrom, a i drugačijom. Lijepo je bar na nekoliko dana vidjeti nešto drugačije

„Prije petnaest dana Nove godine ja izađem ovdje jer u blizini i stanujem. Od 8:30 pa do večernjih sati prodajem paketiće. Jedan dan ne bude prodaje, međutim drugi dan bude za oba dana. Zadovoljan sam prodajom a i veliko mi je zadovoljstvo kada vidim nasmijanu dječicu”-dodaje Hasan.


Kaže da prve godine kada se odlučio prodavati paketiće nije bilo zarade, danas je situacija bolja.U vrijeme u kojem živimo ljudi se na sve načine bore za egsistenciju, naš sagovornik spojio je ugodno i korisno. 

 U vremenu kada svi negdje žurimo, kada smo salno pod stresom vidjeti Djeda Mraza (čiku obučenog u crveno odijelo i umjetnom bradom) izazove osmijeh i onim malima ali i onim starijima što je jako važno. Lijepo je bar na trenutak isploviti iz svakodnevnice i vidjeti nešto drugačije, nekog drugačijeg. 

Djed Mraz ne može ispuniti želje ali može izmamiti osmijeh na lice. Može doprinijeti tome da naše mališane obradujemo paketićima i tada povećamo broj osmijeha.

Kažu  sreća je zarazna a počinje sa osmijehom. Pa treba pokušati. 🙂 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona izdaje upozorenje i preporuke …

Zašto visoke temperature uzrokuju glavobolje i šta možete učiniti …

Majke Srebrenice i preživjele žrtve genocida obišli mjesta masovnih …

Tragičan kraj: Pronađeno tijelo jednog utopljenika u Drini, za drugi …

Neumski hotelijeri zadovoljni sezonom, pronalazak kvalitetne radne sna …

CLOSE
CLOSE