Kalesija 32°

FOTO/ Kalesijski imami zauzeli drugu poziciju na XIV sportskim susretima uposlenika Islamske zajednice u BiH

Nakon što su imami MIZ Kalesija u maju mjesecu zauzeli prvu poziciju na sportskim susretima imama sa područja Tuzlanskog muftijstva (POGLEDAJTE OPŠIRNIJE), u nedjelju i ponedjeljak (17. i 18. juni) u Visokom su održani XIV sportski susreti uposlenika Islamske zajednice u BiH.
Ekipu Tuzlanskog muftiluka su sačinjavali imami MIZ Kalesija, Srebrenice (2 predstavnika) i Srebrenika (1 predstavnik).

Zajednička fotografija sa gostima iz Crne Gore
Zajednička fotografija sa gostima iz Crne Gore

 

Ovo je tradicionalna manifestacija koju priprema i provodi Odbor za sport Udruženja ilmijje IZ u BiH. Svečano otvorenje je upriličeno u nedjelju, 17. juna u Sportskoj dvorani u Visokom, a prisutne su bile brojne zvanice iz vjerskog i društvenog miljea.

Na XIV sportskim susretima u Visokom učestvovalo je 11 ekipa koje su činili uposlenici muftiluka iz BiH, Sandžaka, Crne Gore, kao i ovogodišnji specijalni gosti susreta, imami iz turskog muftiluka grada Burse.

Takmičenja su održana u dvoranama u Visokom i Ilijašu, prostorijama medrese “Osman ef. Redžović”, gdje su takmičari bili i smješteni, te na stadionu u krugu visočke kasarne. Imami i uposlenici IZ-e su se takmičili u nogometu, košarci, atletici, streljaštvu, šahu i stonom tenisu. Nakon preliminarnih i grupnih takmičenja, koji su održani u nedjelju, drugog dana susreta na rasporedu su bile finalne utakmice, te ceremonija proglašenja najboljih i zatvaranje sportskih susreta.

Ukupni pobjednik ovogodišnjih sportskih susreta je ekipa iz Crne Gore, odnosno profesori medrese “Mehmed Fatih” iz Podgorice.
Imami iz Kalesije, koji su stalni učesnici ovog završnog takmičenja kao predstavnici Tuzlanskog muftijstva, su na kraju zauzeli drugu poziju, a za sami vrh su nedostajali bodovi iz atletike.
Ukupnog pobjedika je uveliko odlučila i polufinalna košarkaška utakmica protiv Podgorice, koja je završila pobjedom ekipe iz Crne Gore sa jednim poenom razlike.
Nogomentna ekipa sačinjena od imama MIZ Kalesija se još jednom prošetala kroz ovaj turnir, a u finalu su slavili protiv Podgorice rezultatom 3:0.

 

.
Admir Karić

 

Pratite Kalesija Online na Facebooku

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Džemat Miljanovci pokrenuo akciju izgradnje dječijeg parka

Komunalac Kalesija i ove godine obezbijedio sredstva za nabavku komuna …

Viši inspektor Dragan Lukanović: Marš mira – Odjek želje da …

MZ Jajići organizuje izložbu fotografija nastalih u periodu od 1960 …

UM “Trik”: Likovni natječaj na temu “Rodna ravnopra …

CLOSE
CLOSE