Kalesija 28°

FOTO/ Članovi KUD “14. maj” odlično predstavili BiH na Međunarodnoj smotri folklora u Turskoj

Članovi KUD-a “14 maj” Tojšići su jučer (subota), u popodnevnim satima se vratili sa gostovanja na Međunarodnom dječijem festivalu folklora, koji je je održan u turskom gradu Bursa.

Na festivalu učešće je uzelo oko 50 društava te na taj način mladi tojšićani su imali priliku da upoznaju različite kulture kroz igru, a i da predstave našu, bosansku, narodnu tradiciju.
Prema riječima najmlađih, domaćini su ih dočekali sa širokim osmijehom na licu te na taj način im obećali lijepo i nezaboravno druženje.

KUD “14 maj” Tojšići je Bosnu i Hercegovinu predstavilo kroz 4 koreografije: Travnik, Bulbul-ptica, Duj-Duj te Igrom iz Sprečkog polja koja je specifična i vezana je za područje Općine Kalesija, a predstavlja zaštitni znak KUD-a “14 maj” Tojšići.

Mališani su imali priliku i da upoznaju kulturu Burse, obiđu razna izletišta, a najljepše iznenađenje bilo je odlazak u Luna park.
Ta mlada djeca, puna dobre volje i pozitivne energije, članovi II ansambla KUD-a “14 maj” Tojšići su dostojno predstavili našu bosansku tradiciju kroz igru i pjesmu te na taj način zaslužili naklonost građana Burse i ponovni poziv za gostovanje slijedeće godine.

Društvo je se vratilo u Tojšiće sa velikim brojem medalja, priznanja i zahvalnica, a najbitnije od svega jeste da je putovanje u Bursu zadivilo članove KUD-a, te se neizmjerna radost na licima mališana može vidjeti u FOTO – izvještaju.

Edina Šahmanović

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

TK: Počela isplata naknada nezaposlenim majkama porodiljama

Džinovski paradajz u vrtu domaćina Mahmuta Ramića iz Šehera

I danas na snazi upozorenje: Meteorolozi objavili prognozu do ponedjel …

Putevi u BiH: Saobraća se po suhom kolovozu

Miralem Ramić dobio nadimak ‘kalesijski Messi’, predviđali mu ve …

CLOSE
CLOSE