Kalesija 14°

FIFA i UEFA prihvatila amandmane, suspenzija se ukida!


Komitet za normalizaciju N/FS BiH na čelu sa Ivicom Osimom, pojačan ambasadorima bh. fudbala (Sergej Barbarez, Faruk Hadžibegić, Duško Bajević) održao je danas u Cirihu sastanak sa čelnim ljudima FIFA i UEFA, Seppom Blatterom i Michelom Platinijem na kojem su dobili obećanje da će FIFA i UEFA dodatno pomoći oko usvajanja statuta.

»Imali smo tri sastanka na tri različita nivoa. Prvo su nas primili Eva Pasquer i Marcel Benz, nakon čega smo bili kod Platinija i Blattera. Treći je bio sa direktorima nacionalnih asocijacija FIFA i UEFA. Generalni zaključak je da će FIFA i UEFA pomoći našem Savezu oko pripreme sjednice Skupštine na kojoj bi se trebao usvojiti statut. Atmosfera je bila prijatna i zaista smo zadovoljni onim što smo danas čuli u Cirihu», rekao je za SC sport Dino Begić, član Komiteta za normalizaciju.

Saznajemo da će FIFA i UEFA učiniti ustupke kada su u pitanju određeni amandmani na statut N/FS BiH, a koje su tražili FS RS i pojedini županijski Savezi. To se odnosi na kvorum i način odlučivanja u Skupštini i Izvršnom odboru N/FS BiH.

Protekne li sve prema planu, 26. maja bit će usvojen statut N/FS BiH, a FIFA i UEFA, odmah nakon toga ukinut će suspenziju našem Savezu što znači da će reprezentacija nastaviti kvalifikacije za EP, a klubovi koji izbore nastup u Evropi zaigrat će u pretkolu Lige prvaka i Evropske lige.

Članovi Komiteta za normalizaciju N/FS BiH i ambasadori bh. fudbala i u budućnosti će imati podršku Blattera i Platinija, odnosno FIFA i UEFA, prenosi SC sport.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Šta podrazumijeva putničko zdravstveno osiguranje i kada trebate pod …

Bajramska čestitka: JU Centar za socijalni rad Kalesija

Bajramska čestitka: BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

Bajramska čestitka: MM Metal Kalesija

Bajramska čestitka: „UNIS-TOK“ d.o.o. Kalesija

CLOSE
CLOSE