15.1210:06
Kalesija

Evo zašto nije dobro miješati krastavce i paradajz

Loša kombinacija namirnica može dovesti do problema s probavom, plinova, nadimanja, bolova u stomaku, mučnine, umora i problema sa stolicom.

Miješanje namirnica koje se probavljaju sporo sa onima koje se probavljaju brzo nije dobra ideja jer će lagane namirnice samo projuriti kroz naša crijeva dok se druge budu još probavljale ili poluprobavljenje dospijevaju u crijeva te prave probleme. Tako možete cijelo tijelo dovesti u probleme.

Proces fermentacije dovodi do pojave plinova, nadimanja i bolova u stomaku, kao i do problema s crijevima.

Krastavci i paradajz nisu međusobno kompatibilni i nikada ih ne bi trebali uzimati zajedno. Kad stignu do stomaka i započne proces fermentacije,  može doć do brojnih probavnih smetnji..

Izvor: Faktor

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Međunarodni aerodrom Tuzla unaprijedio sigurnost: Instalirana central …

Članice Udruženja „Snaga nezavisne žene“ na radionicama usmjer …

Bakir Musić i Semina Mujanović osvojili prva mjesta u Karanovcu

Rukometaši Konjuha nastavili pobjednički niz: Minimalna pobjeda prot …

Putevi u BiH:Jutros se saobraća po suhom kolovozu

CLOSE
CLOSE