Kalesija

Edinini predmeti od papirne loze putuju i u Tursku

Raditi na sebi, svoje želje pretvarati u stvarnost nije lahak put. Međutim, to je put koji donosi samopouzdanje i radost. Jedna od onih koja je odlučila pored primarnog posla raditi i druge stvari koje osim dodatnog prihoda donose i zadovoljstvo jeste mlada Edina Mujkić iz Klokotnice. Edina od papirne loze plete razne predmete koji su pored svrsihodnosti koju imaju lijep ukras u svakoj prostoriji, te idealni za poklon dragim ljudima.

Moj kreativni put počinje u Srebrenici gdje sam kao uposlenica HO MFS Emmaus premještena da radim sa djecom u dnevnom centru. To je jedno predivno iskustvo koje mi je proširilo vidike. Poslije rada u Srebrenici, vratila sam se u Klokotnicu i počinjem raditi kao njegovateljica. Ovaj posao sam jako zavoljela jer radim sa djecom te sam se trudila i istraživala nove ideje za kreativne radionice i tako sam otkrila ovaj predivni zanat” kazala je Edina za portal NEON Televizije.

Edina kaže da je najteži dio ovog posla doći do materijala jer ide posebna vrsta papira, posebne boje i eko lak. Pletenje je lahko savladala. Kad je želja velika rezultati su vidljivi. Također anksioznost joj je stvaralo što su neki od nje očekivali veliki uspjeh na početku. Međutim, ljepša strana svega su ljudi koji su joj pružili veliku podršku.

Najviše sam ponosna na sebe što nisam odustala, što se nisam obeshrabrila. Svakako sam ponosna i na činjenicu da su moji radovi nakon nekoliko godina truda i rada mnogo slični radovima majstorica od kojih sam učila. Moram se zahvaliti mojoj dragoj Murveti na podršci, mom rođaku Amiru i njegovoj divnoj supruzi Esmi i naravno mojoj porodici” dodaje naša sagovornica.

Njeni radovi osim u razne gradove Bosne i Hercegovine otputovali su i u Tursku. Svoje radove postavlja na Facebook stranicu Hand made by me, gdje iste zainteresovani mogu i naručiti.

S obzirom na to da nekako živimo ubrzanim tempom, udaljili smo se jedni od drugih pa je moja želja otvoriti Kreativni centar za djecu i odrasle gdje bi imali priliku iskazati svoju kreativnost. Želja mi je pružiti djeci mjesto gdje mogu uživati i odvojiti se od telefona.” zaključuje Edina.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Denisa Avdić: Borba sa karcinomom je teška, puna podrška oboljelim …

  Dok mladi napuštaju BiH, Kalesijka Irma Jusufović odlučila se kao …

  Proljeće je, vratila se Bingo Roda!

  “Bosna” dočekuje ekipu NK “Orahovica 74”, …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  CLOSE
  CLOSE