Kalesija -8°

Edin Ramić obradovao mališane u Kalesiji otvaranjem parka i igrališta

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić zajedno sa direktorom OŠ Kalesija Fahrudinom Hamzićem, svečanim presijecanjem vrpce danas je u Kalesiji pustio u upotrebu novoizgrađeno igralište i zabavni park za djecu.

park_5

Riječ je o dječijem parku koji je postavljen u dvorište OŠ Kalesija i koji će služiti ne samo učenicima ove škole nego i svim drugima.

park_1

“Pa ja sam u dogovoru sa direktorom škole učestvovao u realizaciji projekta izgradnje pristupnog puta do učionica gdje borave prvačići i to smo uspješno realizirali, a onda mi je direktor kazao da bi bilo dobro da djeca imaju park i da imaju mjesto gdje će se igrati. I evo danas taj park koji je bio želja postao je stvarnost i vidimo da ga djeca koriste i da se igraju”, kazao je za NTV ministar Edin Ramić.

Riječi hvale za realizirani projekat imao je i direktor Fahrudin Hamzić koji se zahvalio ministru te nam je kazao da su u toku i razgovori oko izgradnje školske sale koja je nekada davno započeta, ali nije završena.

park_2

S obzirom na svečanost, učenici OŠ Kalesija kojima će ovaj park i najviše služiti upriličili su prigodan program, a zaigralo se i narodno kolo.

park_3

Direktor OŠ Kalesija Fahrudin Hamzić je ministru Edinu Ramiću uručio i Plaketu za sve što je uradio, odnosno plaketu što je donio osmijeh na lica mnoge djece u Kalesiji.

park_4

 

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE